跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 05年3月媽媽會-10月28號(有冇幫臭B剃頭髮?)入黎呢到傾啦

[quote]
Kikokikovenus 寫道:
FloliMom,

話時話

別墅

Re: 05年3月媽媽會-10月28號(有冇幫臭B剃頭髮?)入黎呢到傾啦

eeetse,

welcome!

Mine is opposite to you lar......expect delivery month is Mar 05 but my Cherie come 2 weeks earlier so that she is Feb 05 baby. But I still stick on Mar 2005 forum ...eeee...
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

別墅

哈囉各位媽咪...

估唔到真係全部媽咪都嚟晒呢邊傾計.等我仲傻吓傻吓去以前嗰度留言..

大宅

各位靚太:
邊度傾都冇問題ga!! 至緊要大家開心囉~
我地呢度唔會搞小圈子的, LIKE就入黎, 唔LIKE都要入黎簽到呀下~~
同埋, 我地會每日開一個topic的!! 我地會講有關果樣野的事, 咁當然, 你地想講第D都冇問題啦~~我地成日都講講下離晒題ga!!

大宅

C女飽吖...

[quote]
FloliMom 寫道:
eeetse:
歡迎你!

別墅

想八下仲有無媽媽餵緊媽媽奶.......... ??

浠浠滿月時有去剃頭髪, 不過唔知點降佢d頭髮生得好慢..到大約6個月左右先有少少進展. 所以其實我都係痳痳地贊成剃頭髪囉..

大宅

[quote]
C女飽

大宅

各位各位:
kny_fiona話, 佢個囡囡kelda出院後, 覺得佢吽吽豆豆喎, 快D過去安慰下佢啦~
我估佢可能剛病好未復完~

坐呢部lift吖, 唔該~

大宅

eeetse 寫道:
hello,

我都好想join 你地一齊傾呀, 我囡囡係早產, 仲係早左好多, 本來預產期係 6月, 但係佢 3月就出左世, 雖然佢會比你地d bb 既發展慢好多 (e生話 2歲之前都要當佢係 6月先出世wor), 好似佢先arm arm 識反身, 完全未坐到架....
但係佢始終都係 3月出世, 咁第日如果可以一齊攪生日會會開心好多lor.
唔知你地介唔介意我join 埋你地傾呢??

歡迎
我絕對明白你
細媽

大宅

[quote]

係咪真係同食
細媽

大宅

各位靚太:
邊度傾都冇問題ga!! 至緊要大家開心囉~
我地呢度唔會搞小圈子的, LIKE就入黎, 唔LIKE都要入黎簽到呀下~~
同埋, 我地會每日開一個topic的!! 我地會講有關果樣野的事, 咁當然, 你地想講第D都冇問題啦~~我地成日都講講下離晒題ga!!

"邊度傾都冇問題ga!! 至緊要大家開心囉"-->同意
"我地呢度唔會搞小圈子的, LIKE就入黎, 唔LIKE都要入黎簽到呀下"-->好同意
"我地會講有關果樣野的事, 咁當然, 你地想講第D都冇問題啦"-->非常同意
"我地成日都講講下離晒題"-->超級同意

真係拍手都拍到手軟
細媽

大宅

jessie_lam 寫道:
eeetse,

welcome!

Mine is opposite to you lar......expect delivery month is Mar 05 but my Cherie come 2 weeks earlier so that she is Feb 05 baby. But I still stick on Mar 2005 forum ...eeee...

呢d整定
細媽

大宅

[quote]
[quote]
C女飽
細媽

大宅

cathyl 寫道:
想八下仲有無媽媽餵緊媽媽奶.......... ??

浠浠滿月時有去剃頭髪, 不過唔知點降佢d頭髮生得好慢..到大約6個月左右先有少少進展. 所以其實我都係痳痳地贊成剃頭髪囉..

我餵左6個零月就停左羅 頂唔緊太
細媽

男爵府

nganga, kikokikovenus, flolimom, jessie_lam, evalauwm,
thank you 你地呀!!
我會得閒多d 入黎chat 架la, 好開心你地話唔攪小圈子, 咁樣一齊傾一齊玩好開心.

[quote]
evalauwm 寫道:

歡迎
我絕對明白你

大宅

尋人呀!Hugo媽...... hugo媽......你去咗邊樹呀?成個晏晝唔見咗人嘅?唔係俾我激到冇聲出下話?冇理由呀,Hugo媽寬宏大量、不拘小節嫁喎,唔通係煩緊佢個topic「 唉~點算呀?」裡面指嘅嘢?

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Karl爸選擇幫 Karl仔 做果對係好貴.....因為, 係酸枝木上刻了 Karl仔 出生日期及中文名既對聯, 再加1個酸枝木盒.....成為 $1,600, 再另加 $50車馬費上門剃頭. 到 Karl仔 1歲, 3歲, 6歲 及 18歲時, 會帶埋對筆去胎毛筆公司做一些開筆儀式, 好似話幫 Karl仔 增加書緣呀.

由于我地幫 Karl仔 做左對胎毛筆, 所以, 佢滿月時, 都無再買金器比佢...哈哈!!!

佢地有些係景泰藍做...$300左右1枝, 不過, 無得刻名及不包保修.

evalauwm 寫道:
[借問聲幾多$$呀 我記得之前問過都好鬼貴下

大宅

我今日喺呢個topic噴咗咁多口水,係因為藹淳啲煩惱絲真的令我越來越懊惱,話題啱嘴型。今日放工回家同佢玩、夜晚餵尾奶,佢又試成頭汗,啲頭髮仲好似濕毛雞,最慘係額頭上及耳背發現了似熱痱的東西,真係心都痛埋,我決定盡快親自操刀同佢剪啦,這個拖咗咁耐嘅問題到現在真係要認真處理啦。szeszes,知唔知小淳嗰啲仲算唔算係胎毛,有冇人8個月先整胎毛筆?

伯爵府

煲晒了,今日去了幫塱塱欏回港証,錯過了咁精彩嘅topic :-( .
我無幫塱塱剃頭髮,因為我怕剃了吾生,塱塱已經吾係多頭髮,再攪......無晒點算丫
今日好多人丫,好熱鬧,我錯過晒 :-( :-( :-(

大宅

尋人呀!Hugo媽...... hugo媽......你去咗邊樹呀?成個晏晝唔見咗人嘅?唔係俾我激到冇聲出下話?冇理由呀,Hugo媽寬宏大量、不拘小節嫁喎,唔通係煩緊佢個topic「 唉~點算呀?」裡面指嘅嘢?

嘩...唔駛要搵我呀嘛~~琴日好鬼多野做, 加上公司有幾個大人[得]左o係度, 點敢打開BK黎睇呀?? 一陣比人督背都唔好啦! 份工對我黎講好重要啊!!
至於我個人寬宏大量、不拘小節喇喎~點解你咁清楚我ga姐!!

首頁

尾頁

跳至