跳至

首頁

尾頁

大宅

轉咗細碼尿片未??

我幫BB轉用PAMPERS 超薄乾爽細碼尿片,但唔知喺咪唔啱著,呢兩日,每次亞B呵"NG NG"時, D"NG NG" 都漏左出黎,有D走左去背脊到.唔知大家有冇咁既情況出現

翡翠宮

好媽媽勳章

Re: 轉咗細碼尿片未??

我阿 b 係 2星期大, 已經轉o左用 pamper 細碼(有睇尿濕果隻) 哪.... 一來 d nb 用哂, 而阿 b 又著到細碼喎, 咪轉囉...

大家買 pamper 細碼時留意下, 我朋友上星期送o左包 pamper 細碼(紅色 packing), 無睇尿濕(薄身)果隻俾我, 點知原來比 有睇尿濕果隻 細好多o架.....
成 六十幾條, 搞到依家我都唔知點算, 因為包得 阿 b pat pat 唔夠高, 開細無問題, 一開大好易上哂背脊, 整到 d 衫同 bb個身 都係, 可能我阿 b 肥, 都幾 cool 大脾 .....
重有, 同有睇尿濕果隻 比 條便好快就濕哂......mimi_mimi , 你係咪用緊依隻呀 ?????

翡翠宮

好媽媽勳章

丫 ~~ 重有, 隻便好大陣好似漂白水定消毒藥水味 .....

大宅

jolo,

我用既係超薄乾爽,綠色包裝,冇尿濕指示.你用嗰隻叫咩,係咪叫特級綿柔
jolo 寫道:
我阿 b 係 2星期大, 已經轉o左用 pamper 細碼(有睇尿濕果隻) 哪.... 一來 d nb 用哂, 而阿 b 又著到細碼喎, 咪轉囉...

大家買 pamper 細碼時留意下, 我朋友上星期送o左包 pamper 細碼(紅色 packing), 無睇尿濕(薄身)果隻俾我, 點知原來比 有睇尿濕果隻 細好多o架.....
成 六十幾條, 搞到依家我都唔知點算, 因為包得 阿 b pat pat 唔夠高, 開細無問題, 一開大好易上哂背脊, 整到 d 衫同 bb個身 都係, 可能我阿 b 肥, 都幾 cool 大脾 .....
重有, 同有睇尿濕果隻 比 條便好快就濕哂......mimi_mimi , 你係咪用緊依隻呀 ?????

翡翠宮

好媽媽勳章

mimi_mimi ,
我無留意個名呀... 今晚返屋企及及先 ....

大宅

我日頭比阿b用超薄乾爽,綠色包裝冇尿濕指示,夜晚就用叫特級綿柔∼∼都係細碼既∼∼

男爵府

我阿b 5 weeks時先改用s尿片,用Huggies都ok,

可能我阿b的ng ng時間准(唔係9am左右,就係9pm左右),
加上佢有個all屎樣,我就即開片,拎高少少對腳,
佢無耐就all 出來,咁就不會漏ng ng,
又唔會搞到成pat都係ng ng,
重有好處~就係不會"葉"到pat pat紅

大宅

Huggies 比較高身d, 冇咁易漏ng ng. 之前我用pampers 's', 成日d ng ng 上到件衫到. 所以d人教我轉用 huggies.

子爵府

kkmc 寫道:
Huggies 比較高身d, 冇咁易漏ng ng. 之前我用pampers 's', 成日d ng ng 上到件衫到. 所以d人教我轉用 huggies.

我都係兩隻都有買,都係發覺用PAMPERS成日漏,HUGGIES高腰D就好好多,起碼唔會漏到成個背脊都係。

禁止訪問

大宅

轉左用S碼好耐
我覺得Huggies好用過Pampers, 但新出既Huggies薄左好多, 覺得舊裝好用d

大宅

如何知道bb要轉用s碼尿片
開心寶寶祉翹仔[/url]

別墅

我上個星期試左下面個d...

fitti/細碼..屎尿都漏,
pampers/nb..漏屎
pampers/細碼..唔漏
huggies/nb..漏屎
pampers/細碼..未試

大宅

Re: 轉

When bb脾位好紅, should change size. My bb has used size M for a long time la!

tabo817 寫道:
如何知道bb要轉用s碼尿片

男爵府

我用Huggies S碼~紅白袋好用好多,高腰,軟硬都ok,
紅藍袋個隻好硬,中間位又好寬,搞到阿b兩隻腳合唔埋,要"啞"得好開,吸尿無咁好,好似浮響表面,驚"葉"住個pat...

vanwy 寫道:
轉左用S碼好耐
我覺得Huggies好用過Pampers, 但新出既Huggies薄左好多, 覺得舊裝好用d

大宅

我個女已經轉左s喇!
婷婷2005年9月7日係QE出咗世喇!出世時重3.08kg!

洋房

請問fitti細碼, pampers細碼, huggies 細碼, 咩價錢呢 ?
我bb用梗pampers nb, 但而家

翡翠宮

好媽媽勳章

今日係萬寧見到 pamper "s" 話減價 19x 兩包 ...
huggies 紅白色 packing, 8x 包...
唔知平唔平....

fitti 無留意.....

大宅

我亞B 5星期都轉在 s size!本來用 goon 但 size 比較大所以轉同 pampers 棉柔o個隻先遲o的轉返用goon!
goon比較厚所以在家用,出街用 pampers!

男爵府

Re: 轉

想問下pampers 's'有分幾多隻?哪一隻有尿濕顯示?如果沒有尿濕顯示,要成日打開睇?

首頁

尾頁

跳至