論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

救命,有冇好part-time工人介紹呀!

各位姊妹們,其實我現在有一个part-time菲傭幫手,佢一个星期做2日,但佢態度非常差,自以為自己是perfect,好多時我有所求或叫她做什麼,她都不理睬或黑口黑面,今个Mon,因我老公肚痛兼呵水,我叫佢留意toilet very dirty,点知5个鐘後,she ready to go back,俾我発現around the toilet have many 屎水,我問佢why so dirty, 佢very impolite to tell me, said "CANNOT WASH",當時我諗我老公呵水不是呵墨水,点解洗唔到!!我隨即用刷刷,全部不見了,當時我 根本無洗,仲俾我発現水位下厠所底,生滿尿蹟,我用刷不停地刷,完全洗唔到, 你哋知道嘛!我剛入伙2个月,無理由SO FAST SO DIRTY, 根本連刷都無刷,乞人憎 :tongue:
之前我有請工人(印及菲都試過),我無返工,又要TAKE CARE 2个女,再加上老公work in China, 但太多時间對住工人,她們所做 (蠢,鈍,講大話),令我好忟,根本無耐性教佢哋,錯完又錯,鬧完又鬧,i feel very tired,所以唉、、、、、、不如自己做,請个part-time算啦!但係質素其差,香港家務助理都試過、、、、嘛嘛!!我晚晚洗完碗成点,跟住6:30am要起身帶女返学,好鬼辛苦,不知我捱得几耐,老公、阿媽叫我不要再堅持,請个人幫手,但我一諗又要再教過,又要佢服從聽話,好煩厭!
若果有好part-time,請pm to me!

Many thanks! Caren

大宅

醒目開學勳章

Re: 救命,有冇好part-time工人介紹呀!

如果妳住港島東的話,要鐘點工人就PM我.至多我介紹我用緊既鐘點比妳啦.佢做野幾快手都幾乾淨.

別墅

Re: 救命,有冇好part-time工人介紹呀!

Hi SK1,

I also need a part time maid, but I live in Wong Chuk Hang, can u also provide her details.

Thanks

首頁

尾頁

跳至