意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 98|主題: 39201

跳至
唉,地d老公有無成日話你地懶呀?

民房

國民生產總值:61

唉,地d老公有無成日話你地懶呀?

我老公就成日都咁話我呀,話我成日係到訓,成日都話搵野做,搵

翡翠宮

國民生產總值:76971

Re: 唉,地d老公有無成日話你地懶呀?

佢敢, 我同佢鬥數睇下邊個懶d

民房

咁我又真係懶過佢,佢要做兩份工先養得起我地三母子,但係唔知係唔係耐無做工,好似好難搵咁?

翡翠宮

國民生產總值:76971

邊個難搵工呀 你講你自己定你隻佬先

子爵府

國民生產總值:11510

咪就係~~~隻佬除左番工有貢獻之外...番到屋企佢咪又係食痾訓~~~~
ringoivy 寫道:
佢敢, 我同佢鬥數睇下邊個懶d

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章

民房

我講我呀,次次見親工d人都話,咦,你幾多年無做野啦喎,我答:係呀,因為果陣時要照顧小朋友

男爵府

國民生產總值:7831

大廚勳章

我老公唔會話我懶,只會話佢自己懶,我放工要買餸煮飯,放假執屋清潔,佢都會做GE,1個月做一次LA,所以佢唔咁話我

子爵府

國民生產總值:11510

唔好話你太耐無番工難搵工,我無番幾個月都難搵啦... :-( :-( :-( [quote]
62388191 寫道:
我講我呀,次次見親工d人都話,咦,你幾多年無做野啦喎,我答:係呀,因為果陣時要照顧小朋友

大宅

國民生產總值:2072

[quote]
62388191 寫道:
我老公就成日都咁話我呀,話我成日係到訓,成日都話搵野做,搵

男爵府

國民生產總值:5030

2019勳章

其實佢咁講會唔會佢近來工作壓力大呀,
因有時環境、生活、工作的壓力真是很迫人的。

ps:本人覺得家庭大家都有份,大家都要承擔,
"如果嫁俾你仲辛苦過我做女果時,咁我嫁俾你做乜呀?"
咁講就唔係咁好喇,你嫁佢時都知佢不是有錢佬,
生完小朋友要做多好多野,咁都無法;
生活迫人,通常都會辛苦架喇,
其實出來做事都好辛苦,好受氣,(自己出來做事都會清楚)
可能的話,做老公的都想請個工人返來,老婆可以在家專心教育小朋友。---此乃個人意見,多多得罪,多多包涵。

禁止訪問

國民生產總值:1430

洋房

國民生產總值:262

“唓,你娶我番黎嗰陣都已經知我懶過條蛇架啦,仲投訴咁多做咩啫,想退貨呀c6?”

不過我又唔認同老公養我係天經地義嘅,我嫁佢嗰陣都知佢唔係有錢佬,明知係要公一份婆一份,我反而覺得2人共同承擔好正常。而且自己搵錢自己駛,點都罄香d,唔駛睇人面色。相反講,如果男人覺得娶左老婆就要養成頭家,仲衰過做仔嗰陣,咁咪唔駛旨意d男人會結婚?

男爵府

國民生產總值:6543

好媽媽勳章

就算放工後做曬屋企野, 都會話我懶架啦, 再唔係就話你呢樣做得唔好0個做得唔好, 咁叻又唔主動去做

大宅

國民生產總值:1098

老公成日話我已經咩都唔駛做,朝早叫我起身攞定衫比佢我都懶~~

洋房

國民生產總值:171

唉,地d老公有無成日話你地懶呀?========呢句
說話通常都係我話佢,佢又冇話過我喎.

複式洋房

國民生產總值:118

佢一定唔會話我懶,佢仲會嫌我o係屋企成日行黎行去做野,佢有時叫我陪佢睇d佢鍾意睇既戲果時,我都係咁樣冇時間停落黎
倒反轉我話佢就差唔多 :mrgreen:
得閑就黎探下小雪嵐啦 :-D 小雪嵐ソ遊樂園:http://hellocici.sinababy.com

大宅

國民生產總值:1056

有呀...
我老公成日都話我懶架....可能有時我放完工返屋企, 我攰到都唔想郁....有時我老公唔抵得咪自己做囉....其實我唔係唔做, 只係想我星期六, 日放假先做呀嗎...
Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

洋房

國民生產總值:383

有定喇, 不過都係講笑咁講.

水晶宮

國民生產總值:69712

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

有架, 不過佢冇我符.

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.