意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 1|主題: 85003

BB 明天滿月啦~

子爵府

國民生產總值:11793

2019勳章

BB 明天滿月啦~

BB 明天滿月啦!
有好多o野做, 我今天要出去BB 改名,
明天我可以洗頭啦! 我真係一個月無洗頭,
我以前日日洗頭, 真係自己都服O左自己,
星期日同佢擺滿月,
真係湊一個B 都幾辛苦,
但係睇住佢笑o既時候你又會好開心,
佢又有面黃, 現在都未退曬, 下星期要再去健康院睇下,
如仍然偏高, 就要再去醫院check
同我又係餵人奶的, 佢食的時間一時又好耐(食成個鐘),
所以係醫院比姑娘罵
但返到屋企佢又食得好短時間(10-15分鍾)
o甘佢就成日都想食奶, 現在我全部泵出來比佢食,
時間好好多啦!
真係要多謝在這裡的媽咪, 我不停o甘問問題,
你o地又幫我解決
我仲有一個月產假, 就要返工了, 而且BB 我比人湊,
要星期六日才帶回家, 無得食人奶了,
所以我現在都儲緊奶, 睇下儲到幾多就幾多

珍珠宮

國民生產總值:39340

Re: BB 明天滿月啦~

真係服左你,1個月先洗頭,我只係忍到8日咋!!!
我見你係另一個topic話係全泵型,咁就算bb比人揍,你都可以照泵,1星期送一次貨,我知有d媽咪都係咁做!!
繼續努力啊!!加油加油!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

國民生產總值:3821

恭喜晒!!
加油呀!!可以既試

伯爵府

國民生產總值:15333

恭喜你呀..
好佩服妳可以一個月唔洗頭,我忍到3日咋,一落到床就走去洗頭不過比阿媽鬧,呵呵

大b駿逸細b駿晞

大宅

國民生產總值:2115

Hello bobo,

Good good ah.
The first month is the hardest. You've reached this challenge. Now you can give mama's milk to BB for longer and longer lah!
  Lulube was born weighing 3.2 kg

大宅

國民生產總值:4707

I can't believe you don't wash your hair for 1 month....
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

子爵府

國民生產總值:11793

2019勳章

我o甘大個女都未試過一個月唔洗頭呀呀!
阿媽又話真係唔好洗頭, 不過我有用薑水抺頭及用乾洗粉
o羅.而且可能我開刀身體都覺得唔係幾好, 又成日無胃口
唔想食o野, 你o地有無無胃口, 係咪要睇中醫呢?
又成日頭痛

複式洋房

國民生產總值:332

Congralutation! 你終於坐完月。
我都要忍多12天至洗得頭,頭痕得要命,仲滿頭頭皮ar,胃口同有BB時差不多,少食多

大宅

國民生產總值:1276

Carmen2004 寫道:

I can't believe you don't wash your hair for 1 month....

Yeah yeah ... incredible !! My mother told me that in their years, she had even washed her hair everyday, but with hot ginger water, in the month after delivery!
My naughty Chezkel is 7 yrs old la !!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.