心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

請工人,唔使99揍,佢地反應???

bb比99揍,但而家自己請工人返屋企揍!(我個朋比99揍佐1年啦)
咁62 & 99有乜反應..會會嬲 & 會嬲幾耐呢??

男爵府

大廚勳章

Re: 請工人,唔使99揍,佢地反應???

嘩!好難講,睇佢地小唔小氣LAW

子爵府

係, 62 & 99 個個唔同, 有小器, 有大量, 如果係我62&99會嬲我一世lo~
funpucca 寫道:
嘩!好難講,睇佢地小唔小氣LAW

男爵府

2020勳章

當我囡四個月大時, 我返工, 請咗個工人係我99屋企湊, 我99就成日呻, 話湊我囡好辛苦, 好似個工人請來放係到咁.

一年後工人要走, 我大姑奶咁巧無嘢做, 呢個姑奶唔係佢親生的. 反正我99 係到呻話帶我囡搞到成身病, 咁 我們就將女兒放在大姑奶家湊. 我奶奶好嬲, 話同我們挨生挨死, 而家大咗就攞走佢, 又話我囡好慘, 係姑奶到連受委屈都不敢哭等等 . ( 事實姑奶一家人好惜囡囡)

今年我囡二歲四個月, 我們接返來返全日幼兒園, 開頭諗住叫我奶奶來我家中住, 只是接送小朋友返學. 但又錯了, 佢又串我, 話我以為我大姑奶會同我湊成世, 發我的白日夢. 事實上係我們想囡囡返學, 不是姑奶唔肯, 姑奶唔知幾唔舍得囡囡.

奶奶以為我冇咗佢唔得, 好串, 來我屋企三個月同我大吵二次, 而家佢走咗, 我自己來, 家務自己做, 小朋友係幼兒園吃埋晚飯先返屋企.

所以, 求奶奶湊BB之前要好好諗清楚.

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

睇佢少唔少氣外, 是否得一粒孫比佢地湊

大宅

我99唔揍...話請個工人揍[email protected]@

別墅

我未生時, 老公同奶奶說請工人給她, 叫她幫手看BB, 我生後要KEEP 住做野搵$, 點知奶奶話, 理唔惦我個囝, 唔好貪平請個人回來激死我. 聽後, 我好DOWN, 之後還有產前"益"屈. 其實佢唔幫都唔係最重要, 唔駛講D咁呀. 之後關係唔好左幾年, 現在雖然冇咩野, 但對佢一定唔會再好似以前.

禁止訪問

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

專吼我唔係到就發佢脾氣囉, 自己湊唔點又唔比人做, 比著我亞媽開心都嚟唔切.

別墅

真係天下"烏鴉一樣黑"...係62出聲話比人揍不如比99揍.
唔係佢揍得唔好,bb重肥肥白白!但對我黎講就係"天一半地一半"la..我同老公都好辛苦..不過捱到bb1yr先請工人..而家佢地好嬲..打電話搵老公,係我接,叫佢地都唔彩我.叫佢地都唔應....老公話明天同佢地講清楚."我地請工人係唔想大家都咁辛苦o者!"
唉!!!奶奶本身有高血壓,里樣唔得,o個樣又唔得.我同老公又要返工..每日揍bb出出入入..返到屋企都好倦..重邊有時間&體力親子呀!真係好需要搵人幇手..唔通咁都有錯 :-( 只係話佢地揍得好好地,都要攞返bb請工人...!!!咁有冇體諒下我地吖 ,有冇"冧"下佢地本身都有冇問題!
但講到尾佢地都係同我揍佐成1年..我都真心多謝佢地!!
不過我只會尊重佢地...我係唔會"遷就"佢地..里o的留番比佢地仔女la

子爵府

好媽媽勳章

算啦...佢地唔理你...你咪打聲照呼咪算囉...時間耐左...都唔會再嬲啦...而且你老公都話同佢地講囉...咁咪交比老公去攪囉...唔好諗多啦...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至