懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好唔開心!

我昨晚大聲小小同老公講野之麻,佢嬲我仲要我拱佢,都傻的,我唔辛苦個佢,佢都唔體量我,我辛苦你唔知,佢係噤同我講,你冇變個,都係噤,我好難忍你,你地話,佢係未大細都唔想要,我真係激死啦,平時都唔拱我啦,仲要我低聲下氣拱佢,真無天理呀.......
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

別墅

Re: 好唔開心!

rabbitgirl,
唔好唔開心對個胎唔好架!你咪同老公講叫佢體量下你,兩公婆邊個拱邊個都沒所謂啦!我老公都識拱人的 唔緊要啦可能每個人都有自己方式去表達自己唔一定要用把口的

大宅

kakyu ~~

我都知,但佢講多兩講,又話我好難頂,我都成兩個月冇發過脾氣啦....我知發脾氣唔好,但我唔係忍,我只係同自己講要開心,小 b 先會開心,但點解佢唔會體量我,要激我喎....

仲話係我調起先,乜野都係我,結婚前我係噤,結婚後我都係噤,佢未一樣,屋企水都冇一滴都唔會去(保) 水,佢唔飲都理下身邊o個個,我就好似工人噤,乜都要理,大佬呀,我唔係你老母,我做乜要噤理你,而你又唔理我喎....

越諗越激氣,我仲同佢講,噤唔鐘意就一早同我講,我還未到3個月的,我可以唔要的,唔想到生左先唔要我.......佢話你講呀.....你話係未想死!我都唔知點算!之後又沒事啦....拱我啦....講對唔住啦.....點解又次次都係噤,點解唔可以忍下呢........成日都唔理解兩個人相處係要互相千就.....都唔覺得佢有學到.......做一陣間,做唔到就話我!

點算好呀......

;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

洋房

rabbitgirl,
唔好唔開心啦!O的男人係O甘O架啦!我老公有陣時都係O甘!我有時發脾氣,佢都唔理我,之後,隔O左好耐先哄番我,總之佢發你爛渣就得,你發佢就唔得~真係唔公平!仲要有時佢話發脾氣係因為工作壓力大,我有時返工夠唔開心啦!唔通又發脾氣???
:-x

別墅

rabbitgirl,
算吧啦!d男人係咁,都唔明女人大肚好辛苦,有時我都同佢炒,有時越炒越大煱,佢講

禁止訪問

大宅

su-bebe ~~

SMS 冇用的,佢會捉住我一個兩個字又話我的!佢好煩架!

大宅

joanthony ~~

30 ... 過哂啦...今年33 啦....

我地有上過 d 婚前講座...
我都知我地兩母子慘,都唔想諗,其實佢對我好好,只不過唔比我發脾氣,我好辛苦,之前我 period 時,你都知好唔舒服,好易發脾氣,但我係唔可以囉.....幾辛苦呀....

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

比多些孕婦書佢看,
我老公看完後佢知我會有什麼不適,情緒會有些變化,之後我覺得佢比以前加會體諒,間唔中都會開吓玩笑話,馱囝真係辛苦,你仲有咁耐先生得,你點"扼"呀 :lol:

大宅

.....我老公都好細老仔脾氣, 男人係甘.......
你"乙水"下我,我又"乙水"你,甘咪冇事law,
最緊要你知佢對你好,佢又知你對佢好

別墅

rabbitgirl ,
不過,点都好過"DUM 口 DUM 面"炒大煱喎,冇正面衝突,起碼都唔會嚇親小B嘛,而且你又可以將心底說話全部打出嚟,鬧緊嘅時侯始終都講唔到心

大宅

好媽媽勳章

rabbitgirl,

你老公只係因為未習慣jei,當佢見到你個肚一日一日咁大,佢就會知你辛苦架喇..我老公初初都係咁架,我話唔舒服佢就以為我"持"住個肚係度扮野....
不過個肚大左佢知你辛苦,就會錫你同"拱"你架喇...唔好擔心啦

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

係呀,我老公晚晚都會摸下我個大肚腩先訓o架
又同bb講野,到時你就會發現你老公可愛嘅一面

別墅

Rabbitgirl :

算吧啦 ! 我同妳case幾相似(我是上年生bb的),我大肚時我都成日同老公嘈,佢根本完全唔明大肚d辛苦,出街永無拖住我行,叫佢幫手收衫又唔收,激到我死(人家話大肚婆企高不好,但一樣要做),夜晚抽筋都唔係好願意起身同妳按摩, 當時很不開心,只可以自我說安慰,他工作太大壓力了.加上他知道是女,所以他有點不開心,他也說我自已理bb (其實當時我想他不會,因為bb是我們第一胎)

到bb出世後,果然如我所想,我老公好錫bb,每聽人家說bb似他,他就好開心,現在我們的感情沒有結婚前那麼好,但我同佢都係放bb第一位,我知佢好錫bb就已經足夠

記住保持心境開朗,bb出生後會好d啦

pinkpink

[img align=right]http://www.sanrio.com/main/buttons/whatnewbutton.gif[/img]

禁止訪問

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

好多謝各位....我都知我以前脾氣係大,但只從結婚加大病後都冇乜點發脾氣,只是有時有些小姐脾氣,但一個月都冇一次,但我老公就連這一次都唔比我發,我有時真的忍得好辛苦!

之前諗住...死啦,將來萬一我大肚時,一定個失控的,一定會亂發脾氣的,點知!現在又冇的,只不過我老公連我面黑小小都唔比,這樣是唔得的,我自己都有情緒,但佢都永遠都只會講,我都冇發你脾氣,只係你發我大的!有時又真的好難去收起我的情緒!

唔講你地唔知,我只有在公司發哂我的情緒,有時我d 同事仲識得體量過我老公,返到屋企永遠都要做一個傻婆,笑就得,千其唔好面黑,就兩個一定唔會嘈交的,真係講出來都比人笑,連自己最親的人都唔會體量自己!

我只有同你地這班姊妹講,同媽咪,同爸爸,同細妹講!但同我老公講就係費話,佢都唔明白的!

一定係佢媽咪仲壞左佢!.......係唔知 y ,希望小 b 出來後佢會變啦.....

首頁

尾頁

跳至