意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 66|主題: 127782

點樣揀賓姐呢?!

侯爵府

國民生產總值:21494

好媽媽勳章

點樣揀賓姐呢?!

發生左"印印七日現形記"後,我對d印印真係冇晒信心喇!!!(直頭驚鬼左佢地!!)

因為我就快生得,所以家陣要快快手另請個新賓記~~~
唔知道,如果我主要請個工人番黎湊兩個仔(newborn 及 兩歲),應該以咩野條件去揀呢?大家有冇心得分享?!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

國民生產總值:2837

Re: 點樣揀賓姐呢?!

我一直都有睇你的post,因為你初時讚你個印印好smart,好似我印印咁。但係我印印真係幾老實,我d jewerlly成日周圍放,佢都會幫我放番入box內。我老公係做錶,所以成屋都係錶,可能有一百幾十隻,都未試過唔見。所以我都算touch wood!

我估你應該請個要有愛心,我有個朋友之前個印印,佢好有愛心,帶個newbord的bb,會同佢唱歌傾計(不過太太都唔知佢用什麼話?),同bb洗澡時又會唱歌比bb聽(因為好多bb在bath時都會哭,無耐性及feel 唔安全,但係都有例外)咁個印印都唔使太太教,自己幫bb bathing時會同佢傾計、唱歌及比d toys bb玩)呢d就自發性的愛心啦,就算阿媽都未必咁細心!同時都要體力,因為帶bb之餘要做家務真的好吃力,我自己都試過一段時間自己帶bb,好辛苦結果一d家務都做不到,同時有時又要夜晚有身。所以佢地真係要有體力,當然最好就係識煮飯(呢樣就係bonus)!
祝你好運!

該用戶已被刪除

複式洋房

國民生產總值:126

At first half years, I also satisfy the new bun bun, but after half years, her real face is appeared, black face and she told me that she has complainted to phlippine consulate and immgration dept about me, half month ago, I give her 1 month notice. Now, I am waiting Yan Yan coming. I have employed six bun bun before, every bun bun is not so good. I don't want to employ bun bun again.

It would be better to employ the helper who finished the contract.

Good luck.

該用戶已被刪除

珍珠宮

國民生產總值:34820

我會揀結左婚既 (會定性d), 年紀唔好太大 (怕佢冇心力同bb玩), 最好自己有細路 (都叫做識得基本揍仔).

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.