母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

有關餵奶及泵奶問題

我想問各位mami, 因為醫院的姑娘教話每次餵奶係每邊餵15分鐘, 咁如果我要一邊餵一邊泵, bb只食一邊夠唔夠? 會唔會只食一邊唔夠飽?

另外, 如果一邊餵一邊泵, 咁係咪每餐交义咁餵&泵? ?-(

大宅

Re: 有關餵奶及泵奶問題

首先要睇你bb幾大,
因為一般你正式上晒奶之後,
姑娘會叫你一次只比一邊bb食,
因為怕bb食太多前奶會唔夠飽...
咁冇餵個邊你咪可以泵囉~

>>>另外, 如果一邊餵一邊泵, 咁係咪每餐交

大宅

魚子,

唔該晒你, 我個b仲未出世, 但我想搵定多d資料, 因為我之前第一胎, 都無人教我話食食下可以餵一邊, 又唔知一邊餵一邊泵會多d. 而且上次餵, 越來越少奶. 都唔知係咪用錯方法. 如果唔上來bk, 真係乜都唔識.
今次第二個b, 我想儘我所能餵耐d.

子爵府

lingeggs
..去健康院果d姑娘會教,而且會單對單教的
你去邊間健康院??你今次睇下健康院有無??

不過這裹也有很多有經驗人奶mama,佢地
真係好好人的,你問佢地會好樂意解答

希望你快d生個肥白白bb,努力喂,盡力喂
有唔明多d上來傾計,我都係在這知道很多野
我bb5個半月啦,佢仲係人奶bb黎ga

大宅

kittypo,
係呀, lee度d mami真係好好人, 又好樂意解答問題, 所以係lee度真係學到好多嘢! 希望我好似你咁餵到咁耐 (我之前餵得2個月咋!)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊