論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

我有一個菲傭推介

我有一個菲傭推介,因為我個仔上左全日制小一, 放學又要留在學校練水及各式各樣活動, 仲忙過我,日日放學仲遲過我放工. 所以遲退了現任菲傭. 慳番d錢比個仔玩活動.
菲傭工作經驗:
一年香港, 包括 (照顧小孩4-5歲, 買餸, 煮飯, 清潔, 照顧一家三口)
優點: 早上準時起床, 誠實, 勤力, 最好是喜歡打掃
會煮中國湯, 家常便飯, 老老實實.
缺點: 手腳較慢 (比起香港人做野), 但佢總會一天的工作一天完成, 我便算了.

重申, 係一個菲傭, 我不是菲庸介紹所, 勞工問題不要問我.

MGO
護士及兒童班家長義工

大宅

Re: 我有一個菲傭推介

Hi! Maggie,

有個媽媽好急要菲佣幫手(必需識英文溝通),因為我幫唔到忙, 所以見到您0既message,好開心,請您聯絡她吧!

我都唔系任何agent,我只系一個善心的媽媽!
謝謝!
:-P
Crystalmahttp://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=444392&forum=16&1

別墅

how old? can she speck in Cantonese? any photos of her? thank you for your attention.

民房

如果急用, 我諗唔得,因為我唔係用經濟理由解約,(因為我要請個本地家務助理在星期日做清潔, 所以入境處話唔可以用經濟理由, 而個菲庸未完成兩年合約) ,所以她一定要回菲律賓等新簽証再回來,就算我現在比佢走,都要四至六星期後她才可回來.

MGO
護士及兒童班家長義工

複式洋房

我很有興趣, 請 PM 比我!

別墅

我都有興趣, 請pm我. 謝謝.

民房

年齡 : 29 歲
身高 : 太約4尺10-5呎
身型 : 略肥 〔但不倫盡〕
婚姻情況: 離婚 (有一女2-3歲)
工作情況: 一年工作經驗 
約滿日期: 2005�11�04
可安排時間面試
可sent相片,
如果訂到機票,我願意提早放人
MGO
護士及兒童班家長義工

民房

她 29 歲
叫 wewe
離婚有1個2-3歲的女
她無手電, 你可以嘗試打比佢親姐姐, 97457536
詳情 : 身型略肥, 但不[倫盡]
我好難sent張相比你, 我試upload, 但唔成功.
sorry
MGO
護士及兒童班家長義工

民房

我比了你的電話給她(maid),
她 29 歲
叫 wewe
離婚有1個2-3歲的女
她,無手電, 你可以嘗試打比佢親姐姐, 97457536

MGO
護士及兒童班家長義工

複式洋房

我好有興趣, 請e-mail給我 .e-mail address is [email protected] 謝謝

民房

收e_mail 啦
MGO
護士及兒童班家長義工

複式洋房

MGO,

Please check PM

Many Thanks

民房

終於可以把佢張相post 出來了, 大家不用問佢個樣順不順睇, 自己分析吧. (十分近照, 是前日拍的)
我知她仲未找到野做, 因為多數d顧主唔可以等,急用多.
你可聯絡她的親姐姐 9745 7536約面試.
他4號要去移民局, 跟住訂機票了. 所以都好急.
面試完可有興趣可以找我, 但要9-5 office hours 後
MGO
護士及兒童班家長義工

複式洋房

may I clarify the contract end date on 4 Nov, 2005? if yes, she will be the one who already finish the contract, then she can looking for a new employer, and arrange to back home(philipino) within coming first year.

民房

我是比一個月通知個種, 所以計正是本月4 號完全解約, 但如果她早點找到工, 我可以立即比她走, 回去菲律賓等新工作visa. 但要3-6星期. 所以我在一個月前都叫她可以隨時去見工, 但佢遇著西灣河某間顧傭公司d衰經紀, [老點]她, 一時要 CV(又唔係高級工作, 點解要自己寫CV?), 一時叫佢去人民入境事務處先(佢都未夠期). 一時要他交錢先有得見工, 點到佢都好慘. 所以我先出手幫佢.
MGO
護士及兒童班家長義工

民房

她是我直接由菲律賓點名請回來的, 不是由菲傭公司介紹.
她是我舊同學.....O個朋友........的菲傭......的細妹, 因為我知佢姐姐係香港同一個顧主打工, 計埋今年都打O左大約8年了, 無轉顧主. 咁我先用3千幾元手續費請佢過來, 因為佢未來過香港自己搞貴D架,我貪佢夠單純, 又有家姐係到唔會HOME sick, 家姐都做咁多年都同一顧主, 應該不會差. 否則你係顧主都唔會忍啦, 如果係菲傭公司介紹最多都係千幾元炸.
MGO
護士及兒童班家長義工

複式洋房

點解要返去既? 唔係搵到新僱全就唔使走既咩?

大宅

有人請左佢未呢?

民房

MGO
護士及兒童班家長義工

民房

MGO
護士及兒童班家長義工

首頁