論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 比個AGENT激死............

d 理由好似牽强咗d,其實份合約係咪唔見咗呀?

伯爵府

個印改左d申請就band架嗱, 會唔會呀, 係咪個agent玩妳呀? 有無自己打去印尼領事館問?

如果係個agent疏忽, 拖延左妳時間, 就要佢出面加快個申請程序lor....唔好佢講乜都信, d agent 好奸架, 成日作古仔話個工人唔黎得住云云, 都唔知居心何在.

大宅

你個AGENT到時可能叫你請住現成既工人先. 因為佢可以賺2份. 我之前都試過, 不過佢話個工人驗身過唔到, 問我要唔要請住D現成既先哦.

子爵府

醒目開學勳章

DEL

大宅

gigi88cho,

我都係同你同一日9月16日入紙,我agency話會安排工人11月16日到,agency都無同我講過話個印有問題
[img align=left]http://home.pchome.com.tw/good/fang600213/bmp/bmp-h/6-16.gif[/img]

大宅

我同你差唔多時間申請,
但係我,而家前日打比個agent問佢幾時可以黎。
佢就係話,但係仲要等印尼領事館覆,機票訂左今日,
睇下可唔可以上到機,但係冇打電話比我,
話比我聽係咪今日到左。
但我冇聽佢講個印的事。

洋房

最緊要個case send 咗去immigration 跟住問個agent 囉個immigration ref.: VC/A 同 Tel no. 親自問immigration D 人 佢地會叫你 write letter Reason is because 12月生咗la 有無得fast visa (我有過好似你D問題經驗可以send Phone no. E-mail 去 [email protected]可以講清楚D

洋房

One Week

大宅

gigi88cho 寫道:
我9月16日交齊資料申請印印,佢地重話無問題,大約個半至兩個月左右,10月中我重打過電話去check,都係話無問題,因為我12中預產期,我諗住11月中左右個工人到,我就12月放產假,諗住時間啱啱好,點知我尋日再打去佢話因為印尼領事館果邊個印改左,而我地簽果份個印係舊嘅,而佢地一路求果邊比佢地過埋呢份,所以無通知我地上去再簽過一份,直至尋日我打去check佢地先講,激到我死,我又要尋日再去簽過,再要等佢地再申請過,即係到我生左,個工人都未到,你話係咪失晒預算,到時我都唔知點好,就黎激死..................而家都唔知要等到幾時............... :evil: :evil:

複式洋房

洋房

洋房

百分之一百同意, 我agency都係咁同我講!

首頁

尾頁

跳至