跳至
[葵青區] 報讀幼稚園

首頁

尾頁

大宅

報讀幼稚園

我個女現7個月大, 想問吓幾多歲開始要入紙報讀幼稚園呀!
聽朋友話最好早D入紙, 話排期要幾年. 有冇媽咪可比意見.

民房

Re: 報讀幼稚園

你想報邊d幼稚園ar ? 要咁早 ? 一般o黎講幼稚園會在每年9-10月期間派表, 招收明年9月入學的適齡兒童(即滿2歲8個月) 你個女應該係今年3月出世, 即是07年9-10月伸請, 08年9月返學 .

大宅

報讀幼稚園

想報救世軍, 我朋友個仔等了三年呀!

珍珠宮

怕醜草,

係咪救世軍特別多人呀

大宅

報讀幼稚園

可能係 or 太少幼稚園掛.

別墅

怕醜草,

救世軍(是否大窩口個間), 因為個間是全日兼有n1讀, n1是2歲可以入學的, 方便d上班一族的媽媽的, 因為好多人報讀, 所以要好早就要報名啦。
明嗎?

禁止訪問

大宅

報讀幼稚園

Hi Kiukiudaddy,

我想問吓托兒所同幼稚園教法有咩分別. Thanks.

kiukiudaddy 寫道:
先分清楚想揾托兒所定幼稚園,讀幼稚園入學年齡有規定,夾埋都係讀三年,邊有可能等三年,而且年年獨立睇收生情況,叫你等三年已上小學La!
托兒所就收兩至六歲,一般重視「托兒」多過「教育」,專俾D要工作嘅父母放底D小朋友,而且佢地一般托兒時間會俾幼稚園(包括全日制)長,方便父母放工至接走,部份重會延長至晚上八點,所以好多人爭,叫你排隊等幾年唔出奇

禁止訪問

大宅

報讀幼稚園

我會同屋企人商討吓. Thanks. :lol:

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至