意見反饋
義工
[2006年] 聖誕節私家醫院要收三倍價錢?

複式洋房

國民生產總值:428

聖誕節私家醫院要收三倍價錢?

有個朋友個bb前年聖誕日出世, 私家醫院要收佢三倍價錢. 佢話如果平安夜出世就收兩倍價錢. 不過我唔記得問佢邊間.

我預產期係一月初, 有d擔心. 大家有無聽過?

珍珠宮

國民生產總值:34800

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 聖誕節私家醫院要收三倍價錢?

嘩! 咁勁!! 我一直都諗住在法國生的,
但現考慮我是1月頭生, 又是怕半夜或假期作動,
特別貴!! 現在15,16!!!!
自由太多會令世人失去平衡

該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:3685

環保接龍勳章

請問點解假期要特別貴,我無知,無聽過 我都好擔心

複式洋房

國民生產總值:428

我打電話去浸會問過, 佢地話視乎我係有意安排, 定係咁啱BB果日要出世. 不過, 講完我都唔明.

浸會又話可能係醫生收. 我會再問清楚我個朋友.

伯爵府

國民生產總值:18262

唔係呀化? 如果係真,佢唔好去搶~~~ 我凈係知,如果遇啱假期,星期六,日,就一定收貴d,緊急開刀即唔係預約果d,又係收貴d囉~~!

伯爵府

國民生產總值:18262

佢意思係咪,預約假日去開刀,尤其christmas同除夕果d 日子,先會收3倍咁呀?! ?-(
babykiu 寫道:
我打電話去浸會問過, 佢地話視乎我係有意安排, 定係咁啱BB果日要出世. 不過, 講完我都唔明.

浸會又話可能係醫生收. 我會再問清楚我個朋友.

大宅

國民生產總值:3235

我之前睇過浸會&法國&仁安d生BBpackage既單張,
以我所知, 自然生產, 係唔會有半夜/假期附加費既~
只係, 預約開刀, 先會有半夜/假期附加費

我個醫生同我講, 如果你係擇晒日子+時辰開刀生bb,
你唔好講比間[私家]醫院聽呀~
就算係正常時間開刀, 你講話擇左時間指定要幾點(time)bb出世, 醫院又收貴d架~

[/url]

大宅

國民生產總值:1272

下~~~收貴3倍咪好溶囉!!!唔好呱

大宅

國民生產總值:1534

我之前問過法國, 佢地話假期會多3~5倍手術室費用, 另麻醉師, 醫生費都會+++

大宅

國民生產總值:1111

吓, 咁農曆新年生會唔會又貴 d呀?? 唔好去搶!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.