跳至

首頁

尾頁

大宅

幾時可以停糊仔而轉晒粥仔!

洛洛依家隔日食糊仔(星期2,4,6&日), 而星期1,3,5就食粥仔, 幾時先至轉晒7日都係食粥仔ga? (當然仍然維持每日3餐奶啦!)

男爵府

好媽媽勳章

Re: 幾時可以停糊仔而轉晒粥仔!

6個月已經可以架喇,我bb日日都係食2餐粥仔+3餐奶

別墅

我個b唔知點解之前厭食糊仔, 之後粥仔開始時都好鍾意, 而家又開始厭咯. 請問重有咩野可以餵

男爵府

好媽媽勳章

你放乜野料落去架?我日日都唔同架

別墅

主要係三文魚做底, 再加有時木瓜, 南瓜, 蘿蔔&菜囉. 但一整開可能連續幾日都一樣, 可能咁既原因厭卦?

男爵府

好媽媽勳章

因為我BB對魚敏感,所以要遲D先食到,醫生叫我比豬肉佢食,SO FAR都仲好LIKE,你諗下轉豬肉或者雞肉啦

大宅

clariceso 寫道:
主要係三文魚做底, 再加有時木瓜, 南瓜, 蘿蔔&菜囉. 但一整開可能連續幾日都一樣, 可能咁既原因厭卦?

Hi clariceso,
Seems too much "orange" foods for baby. Gingin have given these foods and the skin turns yellow. Our Nurse suggested that "orange" foods eats 2-3 time/ week.

首頁

尾頁

跳至