意見反饋
義工
[2005年] 我老公傻架

禁止訪問

國民生產總值:12931

我老公傻架

珍珠宮

國民生產總值:42343

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Re: 我老公傻架

小香香

點孭法呀? 打 "楝" 孭?

bb訓覺訓梗一邊好難避免 你咁孭法, 因住條腰骨呀!!

禁止訪問

水晶宮

國民生產總值:66975

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

真係要小心條大陣啊,整到就手尾長喇!
其實佢而家個頭型扁左,第時佢地識轉身就會好d架喇。

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

小香香

e.......你條揹帶係咪for new born baby嫁?

我買左條 combi 腰bag款揹帶, 要等亞囝6個月先用得. 但而家出親街都要帶車仔, 想揹佢又唔想買多條揹帶, 其實係咪只要護住條頸, 2個月大都可以揹?? 因為我個friend比左條打直揹既揹帶我, 我未敢用......

水晶宮

國民生產總值:66975

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

moony:
Jason兩個月我就已經開始打直揹喇,不過條揹帶後面要夠硬,最好係有塊板頂實果種,同埋整貼d,咁佢個頭就唔會long黎long去。

珍珠宮

YUP, HAILEYMAMA, 我果條都係有塊硬版一齊用嫁. 咁我可以試下揹了, 唔洗下下唔係抱就推車.....HEEHEE

禁止訪問

伯爵府

國民生產總值:16987

好媽媽勳章

我買個條揹帶又係話4-5個月先用得,但我日日抱佢去家姐度,要搭幾程車,又無人讓位,抱到手都軟,又要扶住,又要抱住阿b,好辛苦..所以我咪試下用條揹帶囉.........哈,用落又覺得ok哦..因為佢後面有塊硬版托住,然後再整緊d條帶,再用手托一托.甘又用得喇........好過下下手抱.........

大宅

國民生產總值:1143

我都愛上左用揹帶, 用揹帶阿b好少會喊, 用bb車佢會喊到折天咁. :-|

男爵府

國民生產總值:7415

我都好鍾意用揹帶,起碼自己隻手會free d,不過我老公話怕整親阿b條腰骨,所以通常都係抱住多d!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.