心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

黑氣纏身何時了?

2個月前某日, 準備渣車返工, 開車時發覺架車有d唔妥, 無理到照渣, 點知行到中途就跪低左, 撞爛左支指揮燈, 仲攪到遲到...
整番架車無耐, 渣車返工途中, 無端端被第二架車撞到, 人傷, 車仲傷...
之後無耐某日, 慢慢行落樓梯都冼親, 屈親隻手...
某日放工返屋企時, 經過一架停泊左係度既車前面時, 自己盲中中咁撞左埋去, 隻腳撞到又紅又腫...
早幾日先再整番架車, 渣左都無幾日, 無端端又跪低左, 一check車先知架車有好多小毛病, 樣樣都話要整, 樣樣都係$$$$.....
今日返工魂遊太虛, 被人捉到, 即刻被人照肺...

基本上, 樣樣都衰過, 次次都同自己講, 呢次都應該係最係一次卦? 點知依然陸續有黎...
究竟要黑到幾時呢???? :-( :-(
日本 京都 音羽山 清水寺 {翡翠級 151-2000} {水晶級 71-150} {珍珠級 41-70} {鮮花級 21-40} 小草提供的表情圖案

大宅

Re: 黑氣纏身何時了?

Hi motorleaf

你又真係幾黑喎 , 不如試o下用碌油+黃皮葉沖涼洗走d衰運

祝好運快到你身上^0^

子爵府

你做乜成日唸野

複式洋房

早排黑氣一浪接一浪,真係好唔開心!成日諗:黑氣纏身何時了?
早幾日,去拜祭我爺爺,順便訴下苦...
呢幾日,風平浪靜,可謂雨過天晴...仲以為係...

其實都仲係幾黑就真...
今日渣車返工(又係返工時間...),出左停車場之後,咦?架車怪怪的呢?架車好似跳下跳下咁,搞到我都唔敢開得太快,返到公司先知道,原來爆左尾軑。噢,my god!條軑換左唔夠一個星期架咋!!!
月頭開工,當然有d例行公事要辦。做完之後,以為搞掂之際,弊!唔記寫日期添,好在發覺得早,唔係d野出左街就煩...
臨尾以為可以順順利利,夠鐘收工果陣...大穫!跌左公司d野添,搵唔番都唔駛旨意有得收工!好在唔駛幾分鐘就有同事幫我搵番...噓...有驚無險

無可置疑,我呢排真係好鬼死黑,認真唔到我唔信邪!但係唔知係咪心理作用,黑起上黎,亦未至於衰到貼地,總算到最後都係化險為夷(架車雖然爆左軑,都挨到返公司...補番條軑都係幾十蚊姐)。你話我唔黑咩?又唔係喎;話我好黑咩?我又好似幾好彩咁喎!

原來事情是好是壞,並唔一定可以客觀咁去下判斷,亦都好是乎主觀既你點諗。

日本 京都 音羽山 清水寺 {翡翠級 151-2000} {水晶級 71-150} {珍珠級 41-70} {鮮花級 21-40} 小草提供的表情圖案
該用戶已被刪除

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

我早排都係甘,黑到真係無晒付連自己都驚~~!!
D衰野一浪接一浪甘來,完全應付唔到,車公,黃大仙,
連(錄柚水)都用埋來沖涼~~最後都係等佢黑到盡,
等佢自己過~~無計~~足足黑左3個月~~=.=

?-( ?-(
我女兒今年8月23日3year了,她是我第一個女兒, 希望可以在這裡同大家分享湊女兒心得~~~!! :-) :-D

首頁

尾頁

跳至