意見反饋
義工
[北區] 保良局莊啓程幼稚園

大宅

國民生產總值:1364

保良局莊啓程幼稚園

各位媽咪,
今天是莊啓程幼稚園開放日,妳們有無帶小朋友去參觀吓呀?
我剛同囝囝去過,感覺都算ok,可能我只參觀過神召會恩光同莊啓程所以唔知其他幼稚園如何,請大家比d意見,謝。

大宅

國民生產總值:2526

Re: 保良局莊啓程幼稚園

啱啱去完, 地方夠大, 有足夠空間俾小朋友活動, 學校設備, 教材似乎都好足夠. 設上下午班. 感覺唔錯. 各位留意啦, 4/11前報名, 5/11 面試.

JonasMaMa,
雖然無N1, 我哋可以考慮出年同BB轉過去架嗎.

複式洋房

國民生產總值:460

我之前都有consider,但係個 location is not good, 好似在垃圾場隔離!而家d傳染病好勁!!有無危險ah!! ?-( ?-( ?-(

公爵府

國民生產總值:29316

我冇去莊啓程, 不過我去左保良局戴蘇小韞, 校舍大, 幾好, 有戶外地方. 佢地係活動教學, 唔係project approach, 冇家教會, 冇外籍老師, 有普通話老師來自北京, 有兩架自己的校車, 冇n1, k1學生唔會出去參觀, k2先會, 一年去2-3次左右, 我覺得他們的老師們唔係好積極, 同埋他們比較傳統.

我個人不是太鐘意.

複式洋房

國民生產總值:460

rabbitpiggy,
唔好意思,想問"家教會"是什麼定東東?? ?-( ?-( ?-(
是否每間幼稚園都有??

公爵府

國民生產總值:29316

angelasuperjet

唔駛唔好意思.

家教會=家長教師會

我唔知係咪間間都有, 不過我去過幾間都有除左戴蘇小轀外, 我唸都幾COMMON 下.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.