意見反饋
義工

香港18區媽媽會 今日: 14|主題: 154066

[中西區] 西區媽咪,有無帶BB散步的好地方介紹

別墅

國民生產總值:694

西區媽咪,有無帶BB散步的好地方介紹

我仔仔五個幾月大,有時想去散步唔知去邊好,請問有無好介紹

伯爵府

國民生產總值:18256

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 西區媽咪,有無帶BB散步的好地方介紹

卑路乍灣公園

別墅

國民生產總值:694

呢個公園我有經常去,但除了這公園就不知去邊好

大宅

國民生產總值:2072

你有無去過高街英皇佐治五世公園, 都o.k.架喎。

珍珠宮

國民生產總值:35261

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

HKU都唔錯架.

o係興漢道入口上, 一直上, 過左KK Leung Bldg再行出去莊月明樓, 上到頂有個平台, 有個水池, 有bench, 空氣好好, sunday好多人上去當小公園比小朋友玩, 落番下一層又有canteen (水滾野食平), toilet仲好乾淨tim.

如果o係黃克兢樓上, 按4字去到港大學生會對出有個podium, 一樣空氣好又乾淨. o個度朝朝好多人晨運, sunday仲有人打功夫. 我就最鐘意呢d天氣上去同個仔打badminton.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Teresa 寫道:
HKU都唔錯架.
如果o係黃克兢樓上, 按4字去到港大學生會對出有個podium, 一樣空氣好又乾淨. o個度朝朝好多人晨運, sunday仲有人打功夫. 我就最鐘意呢d天氣上去同個仔打badminton.

乜可以打badminton咁好架?

珍珠宮

Hin Ma,

有空地嘛!除了打羽毛球,還可以踏三輪車!Gavin BB時候如果不上山頂就會去HKU踏三輪車!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

teresa,
gavin鐘意去山頂玩架?

珍珠宮

係呀. 空氣好, 又有地方走動.

以前我同老公拍拖時, 個個sunday由HKU行上山頂. Gavin BB時, 我地推住BB車同佢行山頂平路. 而家就會帶埋單車比佢去踩.

子爵府

國民生產總值:14665

我地淨係同BB去過兵頭花園咋

珍珠宮

國民生產總值:35220

咁你就要帶妮君行多d唔同既地方喇

andy大肚公 寫道:
我地淨係同BB去過兵頭花園咋

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Teresa 寫道:
而家就會帶埋單車比佢去踩.

有埋單車,你地渣車去呀?

珍珠宮

HinMa 寫道:
[quote]
Teresa 寫道:
而家就會帶埋單車比佢去踩.

有埋單車,你地渣車去呀?[/quote]

唔係, 我地call有折taxi上去.

大宅

國民生產總值:1276

Teresa 寫道:
以前我同老公拍拖時, 個個sunday由HKU行上山頂. Gavin BB時, 我地推住BB車同佢行山頂平路. 而家就會帶埋單車比佢去踩.

Yeah yeah... I also always walked up to the peak from HKU along Hattan Road before I moved away from C&W district ... After that you can walk along the flat road around the peak, i.e. Lugard Road and Harlech Road. Then you can come down using another path. It will bring you to Pokfulam Road / Aberdeen (that's part of Hong Kong Trail).

Becky
My naughty Chezkel is 7 yrs old la !!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.