意見反饋
義工

產前產後 今日: 21|主題: 241060

bb岩岩出世, 唔

洋房

國民生產總值:125

bb岩岩出世, 唔

因為我好想呀...

禁止訪問

國民生產總值:33575

Re: bb岩岩出世, 唔

子爵府

國民生產總值:12008

好媽媽勳章

想下都唔得呀!咁做好危險,萬一大人張被冚住亞b個頭,自己訓到好著咁算呀?
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

複式洋房

國民生產總值:452

我見荷花有樣專比寶寶同床訓的東西

類似一張好細的床. 冇腳架的.

大宅

國民生產總值:1167

唔好呀…好危險0架﹗

大宅

國民生產總值:4220

我囝囝五個月,我開始一齊瞓,晚上好照顧,但一定care.

大宅

國民生產總值:2649

szeyamyam 寫道:
因為我好想呀...

千奇唔好呀...真係十分危險架, 如果妳真係愛妳既bb就千萬不要同佢一齊訓, 佢而家太細個, 唔識郁唔識講野, 如果妳訓得太酣, 好易轉身果時壓到佢令佢呌唔到氣架...真係試都唔好試呀...
我夠好想同我囝囝一齊訓啦, 佢而家就黎一歲我都未敢呀...

大宅

國民生產總值:2514

好危險呀,尤其是冬天蓋厚被,好容易蓋住bb頭,如果父母反

大宅

國民生產總值:2535

好危險o架, 好多case就係因為咁出事.
荷花有一種BB床墊, 係一個長方形, 3面(頭, 左, 右)都有突起既墊, 防止大人隻手或者反訓責住BB既, 咁就應該安全D, 不過拉被都要小心唔好蓋住BB呀.

大宅

國民生產總值:1621

最好唔好,真係好危險的
頌恩99年3月8,穎恩05年5月2,浩宏06年12月31 頌恩穎恩網頁

洋房

國民生產總值:125

我又想, 而老公又好堅持, 佢話佢屋企個個都係咁都無事, 而我身邊d人都話唔好, 攪到我都唔知點好? :cry:

伯爵府

國民生產總值:15960

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

Of course! :evil:
除了危險,聽E生講,大人吸了大部份氧氣,咁近BB,BB吸入小了氧氣,多了二氧化碳,減慢腦部發展!
所以就算同床,個頭都唔可以平排!
因此,盡量比BB自己
[img align=right][/img]

男爵府

國民生產總值:5890

梗係唔好啦, 新聞都成日有得睇啦, 好易出事架, 而且冬天d被又厚, 人又會瞓得"林", 博唔過呀!

子爵府

國民生產總值:12008

好媽媽勳章

咁咩叫意外啫...tough wood 萬一bb真係有事, 話邊個好?你都可以堅持唔俾bb同大人訓咯,唔一定你老公堅持就要做,要睇下咩野
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

國民生產總值:3541

絕對萬萬不可,唔好有機會比自己「一失足成千古恨」呀

伯爵府

國民生產總值:18262

吓? sorry,我唔係想話妳,不過,我覺得如果妳堅持要咁做,就等於俾什麼祈福黨呃左果d人一樣咁無知,新聞已經成日講,都仲要受騙嘅一樣~~!

人命關天,妳自己諗下la~~!

大宅

國民生產總值:1007

唔好呀!!好危險..尤其是就快入冬, 好易有意外. 好眼瞌時也要放回bb床. 不要用枕頭.小心蓋被.
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/pe539b2f4d66bae008f6a54c99cf57173/faf3420b.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/p75b46f90ca53348e019f5a3930cd11b0/faf340b3.jpg[/img][img align=right]http://lilypie.com/cache5/4/020104013.png[/img]

複式洋房

國民生產總值:408

好危險ka !!有乜事後悔都冇用!

大宅

國民生產總值:4555

you have to put bb in a basket, and put the basket on you bed instead of putting bb right next to you on the bed. It is much more convenient because you don't need to go down your bed if bb cries at night. But once you get better, you should train bb to sleep in its own bed.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.