跳至

首頁

尾頁

大宅

小統計: bb打5合1定6合1?

價錢如何?
點解打呢隻針?

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

Re: 小統計: bb打5合1定6合1?

我會同BB打六合一,可以打少一針!因為我係join醫院嘅BB健康計劃,所以唔知單打尼支針要幾多錢?

複式洋房

我係打五合一,因為bb已經

大宅

請教各位, 五合一係邊五樣?, 六合一呢? 要打幾多針? 價錢如何? 謝謝

大宅

六合一
Daniel Cheng is my lovely boy.11/9/2005 is his brithdayWelcome to Daniel Cheng

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

五合一包括白喉、百日咳、破傷風、乙型感冒桿菌及小兒麻痺,六合一多咗乙型肝炎,共打4針!
heima 寫道:
請教各位, 五合一係邊五樣?, 六合一呢? 要打幾多針? 價錢如何? 謝謝

別墅

人地話健康院都係一針過..
咁點解去私家..?係咪無咁易發燒?

男爵府

我的育兒心得勳章 親子王國15週年勳章

carolyktong,

請問怎樣join醫院嘅BB健康計劃?我都想join。
carolyktong 寫道:
我會同BB打六合一,可以打少一針!因為我係join醫院嘅BB健康計劃,所以唔知單打尼支針要幾多錢?

大宅

oc2005 寫道:
人地話健康院都係一針過..
咁點解去私家..?係咪無咁易發燒?

私家打五合一無咁多副作用,連健康院啲姑娘都叫我去私家打五合一!因為肝炎針本身無咩副作用,可以係健康院打!

別墅

係健康院打針仲需唔需要去私家再打5或6合1,
健康院同私家有咩分別?

複式洋房

同BB打五合一針
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 按此制進入我的拍賣場, 裡面包羅萬有,有興趣入啦睇吓啦。 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

大宅

6合1

複式洋房

同BB打五合一針
[/url]

子爵府

六合一~~~

子爵府

如果o係健康院打就唔洗再打五合一/六合一,不過五合一同六合一好似包多一種防腦炎o架,政府冇得打呢種針o架~

jennyjim 寫道:
係健康院打針仲需唔需要去私家再打5或6合1,
健康院同私家有咩分別?

伯爵府

政府打的只係四合一,少咗私家1-2種疫苗!

pinga29 ,
我諗一般私家醫院都有BB健康計劃,我就join咗仁安醫院,包晒打針、見醫生同埋幫BB每次做健康檢查、評估,覺得幾全面!

pinga29 寫道:

[quote]
[/quote]

大宅

政府打的只係四合一,少咗私家1-2種疫苗!

pinga29 ,
我諗一般私家醫院都有BB健康計劃,我就join咗仁安醫院,包晒打針、見醫生同埋幫BB每次做健康檢查、評估,覺得幾全面!

總共成個計劃要幾錢呀?
[quote]
pinga29 寫道:

[quote]
[/quote][/quote]
寶貝彤彤及欣欣 !

複式洋房

打6合一
myron BOD 07 dec 2001 Alvin BOD 12 Sep 2005

伯爵府

一共七次檢查連打針,由滿月至歲半,視乎你打四合一定係五/六合一,四合一計劃,$3300;五/六合一,$3570。另外佢都有單次檢查或四次檢查(六個月起)套餐。詳情你可以上網睇吓!
仁安醫院

翡翠宮

好媽媽勳章

我上星期同小b 係仁安診所打肝炎針, 點解佢無同我講有 package o既 ???? ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至