意見反饋
義工

產前產後 今日: 2|主題: 241050

游少薇 醫生係咪好惡好差? 多唔多人睇佢?

男爵府

國民生產總值:6017

游少薇 醫生係咪好惡好差? 多唔多人睇佢?

我想搵有經驗又好的醫生

複式洋房

國民生產總值:470

Re: 游少薇 醫生係咪好惡好差? 多唔多人睇佢?

我而家係睇佢架喎, 佢唔惡呀, 都幾好!

男爵府

係咩... 我睇佐 d 留言話佢又惡又冇醫德, d 護士又惡喎!
搞到我本來想睇佢又唔敢, 你咁講我都安心 d!
係呢....... 佢係咪好多年 experience & 好多人 book?

複式洋房

佢有幾多年經驗我又唔知喎, 不過我未又bb果時都係睇佢架每年婦產科檢查, 我睇佐佢成8年都有lu, 邊到話佢冇醫德呀, 可能以前好似有個姑娘係惡d, 但而家3個姑娘都o.k.架, 我次次去睇都好多人架喎!我11月9日又去檢查啦!你而家幾多個月呀!

男爵府

我己經生佐啦... bb 岩岩 1yr old!
之前生搵第二個醫生, 不過六十幾yr我諗佢快退休
所以想轉過個醫生 loh... 因為我次次做檢查都大叫 (怕痛!)
係之前個醫生唔介意我咁叫法,
我驚第二個醫生丙镬金我, 仲加多兩錢大力........
係呢? 佢做檢查痛唔痛? 事關我一坐上去就叫定先!

複式洋房

佢做檢查唔痛喎, 如果驚佢都會安慰叫你唔好咁緊張放鬆d, 我想睇

大宅

國民生產總值:4220

L-Lai,

係唔係在旺X中心樓上?我有個朋友之前都係搵佢做開婦科檢查,一直都話到佢好好,佢有左後,都係搵佢做產檢,我陪過佢上去一次,醫生同護士都唔惡,我朋友仲一直同我講叫我將來有BB搵佢添,點知,臨到我朋友將會生時(今年),我朋友就"拿拿林"轉左另一個婦科醫生(仲要係在預產期前半個月)

詳情就不知誰是誰非,但其中一個原因係游醫生認為我朋友不能順產(開刀同順產的醫生費只是差1千,應該不是錢的問題),但另一位醫生就認為得,只是我朋友會是過了預產期才會作動(講中!),而我朋友就只係陣痛左少於6小時就順利生左個重磅的BB

男爵府

http://www.hk-farm.com/discuss/read.php?f=11&i=575&t=575&c=25&dc=2

睇完都怕呀! 唔知佢係咪同佢有仇呢?

男爵府

咦! 點解個個睇親佢都好似係產科多既...
我其實想睇婦科喎, 因為我個 case 都幾煩, 唔想再出錯
所以想搵個經驗多 d 既醫生咯!

大宅

國民生產總值:2874

L-Lai,
董曉方醫生好溫柔, 佢一定唔會閙人, 又有經驗, 妳可以試吓?

大宅

國民生產總值:2305

2019勳章

貝拉

有冇多d董曉方醫生既資料呀, 佢收費幾多同會在邊間醫院接生架

大宅

國民生產總值:3517

我都睇婦科好多年, 今年年頭我有bb時去睇佢, 問佢去法國開刀用幾多錢, 點知佢都收得幾貴, 而我唔like佢登記個姑娘, 串到死.
5歲~~

複式洋房

kat923

咁之後你係唔係搵佢開刀呀, 佢醫生費幾錢呀
thx!

大宅

國民生產總值:4193

Three nurses are very super 惡 and not polite, d 護士又惡喎!

I only concern is 游少薇 醫生 is professional, actully I also want to change another doctor.
:tongue:

大宅

國民生產總值:3517

MAGGIETAM

我後來冇搵佢啦, 佢又叫我JOIN PACKAGE, 醫生費$10,000 - $12,000 麻醉費 $7,000 巡房另計, 加埋$30,000 - $40,000 好貴呀!

我另外睇呢個醫生, 佢唔建議唔好JOIN PACKAGE, 開刀住5日4夜, 3人房, 因我流血多, 輸2包出血, 出院唔駛$30,000
5歲~~

大宅

國民生產總值:1663

我有同感, 他的經驗普通,好似大陸醫生咁,係唔係都句叫人開刀, 我有個朋友就無端端拉去開刀, 有個朋友助產完後大量出血, 我都換醫生

複式洋房

BlaBla
咁之後你換佐邊個醫生呀, 如果我想換醫生,要幾時換呀, 我岩岩驗血REPORT 係佢到喎, 我11月9日返去檢查, 係唔係睇完呢次先換另外一個醫生呀, THX!

複式洋房

joeystar
你而家轉佐邊個醫生呀!
joeystar 寫道:
Three nurses are very super 惡 and not polite, d 護士又惡喎!

I only concern is 游少薇 醫生 is professional, actully I also want to change another doctor.
:tongue:

男爵府

Blabla,

你指經驗普通,好似大陸醫生咁成日叫人開刀, 係咪都講緊 游少薇呀?
因為我要睇個 case 都幾煩, 睇佐一個 consultant, 佢都好似估估吓, 所以想搵多個醫生, 有人又介紹我睇 游少薇, 話佢都有經驗...

我見佢都 1975 畢業喎, 成五六十, 做咁耐都識 d 野掛?

BlaBla 寫道:
我有同感, 他的經驗普通,好似大陸醫生咁,係唔係都句叫人開刀, 我有個朋友就無端端拉去開刀, 有個朋友助產完後大量出血, 我都換醫生

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.