意見反饋
義工

產前產後 今日: 1|主題: 241052

報了名去日本旅行,但原來有了BB有危機嗎???

民房

國民生產總值:5

2019新春慶豚圓

報了名去日本旅行,但原來有了BB有危機嗎???

剛剛報了名去日本旅行,但原來有了BB約一個月多DD,請問有冇問題呢?搭飛機有危機嗎???
THX~

複式洋房

國民生產總值:402

Re: 報了名去日本旅行,但原來有了BB有危機嗎???

我自己就在12weeks去過泰國玩! 不過1個多月我就唔會去囉!萬一有咩事,身在外地都幾麻煩!你考慮下啦!

別墅

國民生產總值:569

我果時有左3個月仲去"太"國tim,游水同坐駁艇,
e生話唔好玩太激烈既野,只要唔係正親撞親,就ok

大宅

國民生產總值:4150

頭3個月搭飛機有幅射的, 等於照了數百張x光片, 會影響bb發育

民房

2019新春慶豚圓

有幅射.....................是真嗎??????????
那麼會點嫁??????????

大宅

國民生產總值:2593

我o個陣滿一個月去o左泰國玩....但只係行o下,唔敢玩水上活動囉!

複式洋房

國民生產總值:372

我真心勸你唔好喇!我今年4月去日本之后返

複式洋房

國民生產總值:188

我嗰時有咗一個月左右又喺報咗名去澳洲,重要交了尾數,所以我最後都照去,醫生話唔好玩啲刺激嘅活動就可以,但去完之後都有少少後悔,因担心会影响BB,同埋真係幾辛苦。

禁止訪問

國民生產總值:33575

禁止訪問

國民生產總值:7179

畀面勳章

侯爵府

國民生產總值:22822

我果陣6wk左右去咗歐洲9日, 又係因為一個月前報咗名, 出發前一個禮拜先check到有咗, 大拿拿俾咗2萬蚊團費, 又問過醫生話ok, 所以最後都有去.

只要你去旅行果時唔好咁操勞, 唔好拎重嘢, 唔好食魚生, 仲有[size=large]千祈千祈唔好浸溫泉, 我覺得無問題.

男爵府

國民生產總值:6825

我有左3個月時去咗"北京",行埋故宮萬里長城,都冇嘢,其實只要量力而為,就應該冇問題。

侯爵府

國民生產總值:23959

我就今年3月中去日本旅行,其間我已經懷疑自己有左,所以去到日本只是shopping觀光,無沉溫泉同玩刺激機動,結果返到黎check真係有左1個月,而家等緊BB下個月出世!

男爵府

國民生產總值:8933

Don't worry, I went to Europe when I got pregnant for a few weeks only. it would not affect your health.. but maybe you will not feel too comfortable sometimes, such as want to vomit.

大宅

國民生產總值:4150

香港科技普及協會主席曹宏威說,懷孕初期是胎兒成長關鍵,輻射對胎兒傷害也最大。業界建議懷孕首三個月的孕婦,最好不要乘搭飛機;過量的輻射可破壞胎兒的細胞,孕婦或會產下有缺陷的嬰兒。

小心駛得萬年船呀, 有2個醫生都同我講唔搭得飛機, 我有個空姐朋友都係咁講

複式洋房

國民生產總值:378

唔好咁擔心啦!要保持心境開朗,BB同你係緣份。如果你好想去旅行而現時身体狀况又應付到(沒有狂嘔)。咁咪去羅!最多小心D啦。

我有咗10週都去了7日日本睇櫻花。因為係自己去,所以行程好Flexible,但千祈唔好跑或吃生的食物。這次係一個好特別的經歷(第一次一家三口去旅行 )

不過我Dr就advise我大概5個月先好旅行,因為到時BB巳托得穩定,會比較好D。我就靜雞雞去咗先。屋企人都唔知。Dr擔心我吔有身体不適或出血時在異地不知怎樣求醫。

我仲有4週BB就出世啦!Good Luck!

SaSaBB

民房

2019新春慶豚圓

你意思是否是坐飛機的機艙內有輻射呀???請問有冇D衣服可防止輻射對胎兒傷害呢.............我同老公二人比2萬蚊,又好想去....................
THX~
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

國民生產總值:1380

我都係報了名去日本旅行,跟住發覺有左!我都有去,不過要小心啲,千奇唔好浸溫泉同按摩!
但係都好易倦!

洋房

國民生產總值:78

我第一次有bb唔知道去咗日本旅行,返到嚟bb冇咗!唔知係唔係太過操勞所致!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.