意見反饋
義工
[2006年] 你地d產假會點放?

別墅

國民生產總值:736

你地d產假會點放?

我打算放前4後6, 然後之後再請假, 咁前後都無咁辛苦, 你地呢?

等待驗證會員

國民生產總值:27318

Re: 你地d產假會點放?

即放即生.....因我開刀!

男爵府

國民生產總值:7021

醒目開學勳章 畀面勳章

我會前2後8,因為我之後冇乜假可以再駁住放,so想bb出世之後有多d時間照顧0下bb.....!!!

大宅

國民生產總值:1321

我都會放前2後8.. 想多D時間陪寶寶呀!

男爵府

國民生產總值:7334

我都打算放前2後8, 可以陪BB多D~~~但我老細死都要我放前4後6, 佢話法例有咁既規定, 一定有原因喎! 唉~~~我上過去勞工處網頁睇, 如果老細應承的話, 係可以放前2後8的, 我亦有同老細傾過呢個問題, 而家唯有繼續同佢玩拉鋸戰~~希望爭取成功啦!

大宅

國民生產總值:1321

我都係諗住放前2後8的﹗但因為係TWIN…所以未知呀﹗
孖寶Club HK Int'l  (歡迎所有twin參加)
請到留下言啦︰http://hk.myblog.yahoo.com/twinclubhkint
e-mail: [email protected]

複式洋房

國民生產總值:249

我都係即放即生,因為係開刀,但未知之後會唔會放自己假

別墅

Ursula,

點解你咁快決定開刀, 好多人講開刀之後會好痛喎?

複式洋房

國民生產總值:249

jessica314,

因為我個醫生只做開刀,我媽咪,家姐同我都睇左佢好多年,所以都係跟番佢,希望生完之後唔會好痛啦,但有d人話要取決於個醫生既手勢同自己既身體狀況,我有d朋友就話唔洗陣痛好舒服

別墅

Ursula,

我相信我同你同所有媽媽一樣, 最緊要大小平安同埋健健康康, 我覺得我地做媽咪要忍受呢d痛楚都幾偉大!!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.