基督家庭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我今晚會貼【大字報】於家閘前

[size=large]我今晚會貼大字報於家閘前

[size=medium]事緣以前唔明白那節日的由來,舊年因此亦發生了一件靈怪事件 .... 今晚決定貼出下列通知:—

[size=xx-large]奉主耶穌基督之名
趕你走!

[size=large]退去吧!因為經上記著說:當拜主你的神,單要事奉祂.
馬太福音四章10節

[size=xx-large]我們不會參與你的節日,
不可騷擾!
路遙知馬力,日久見人心!

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Re: 我今晚會貼【大字報】於家閘前

在門楣門 "康", 塗上羔羊的血........

你住邊架, 會上門架咩........
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

珍珠宮

主席,

水晶宮

貓大姐 寫道:
你住邊架, 會上門架咩........
[size=medium]

大宅

hehalady 寫道:
[size=large]我今晚會貼大字報於家閘前

[size=medium]事緣以前唔明白那節日的由來,舊年因此亦發生了一件靈怪事件 .... 今晚決定貼出下列通知:—

[size=xx-large]奉主耶穌基督之名
趕你走!

[size=large]退去吧!因為經上記著說:當拜主你的神,單要事奉祂.
馬太福音四章10節

[size=xx-large]我們不會參與你的節日,
不可騷擾!

Yes

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

大宅

好媽媽勳章

我個樹,年年(3年)都有人鐘架,主席,[size=x-large]勁呀
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

大宅

嘩! 私人樓都會比佢入到去的???主席你講緊的是不是人?

子爵府

hehalady,

唔駛咁激嘛!

"NO TRICK OR TREAT!" 都可以啦!

Post這個大字報, D小朋友都唔知你做乜鬼!以為你家撞邪添!(Sorry! 我以冇宗教人仕的角度看咋!)

「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

洋房

jk67jk 寫道:

hehalady,

唔駛咁激嘛!

Post這個大字報, D小朋友都唔知你做乜鬼!以為你家撞邪添!(Sorry! 我以冇宗教人仕的角度看咋!)

我都係(口甘)話, (口些)小朋友以為你歡迎他

水晶宮

林太太 寫道:
嘩! 私人樓都會比佢入到去的???主席你講緊的是不是人?
[size=large]可能佢地係【同座】住客!

林太太 ... 點解妳都叫我做『主席』

水晶宮

jk67jk 寫道:
hehalady,
唔駛咁激嘛!
[size=medium]jk67jk

[size=medium]其實先前我都係唸住咁做 .... 不過,如果果 d 小朋友唔多識雞腸 ... 睇唔明點攪

[size=large]妳唔使 sorry 我 bor .... 事實,我係比埋【果 d】睇 gar

子爵府

唔識雞腸學人玩 "Trick or Treat" 呀!

畫粒糖, 打個大交义仲正! 文盲都識嘞!係咪?

咁小朋友都唔你寫乜啦!不過,如果你想俾某d ***睇,咁就.... ......
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

水晶宮

唔識雞腸學人玩 "Trick or Treat" 呀!
[size=medium]>>>> 依家好多細路都真係只係〔唸口簧〕gar jar

畫粒糖, 打個大交

大宅

hehalady..
琴日睇到你個topic...搞到我驚驚地....

你講ge靈怪事件係乜?.....

之前我阿仔遇到靈怪事件...搞到我有陰影....

睇左你個topic....我就好敏感....怕....會唔會又黎........

咁樣寫,有用嗎?如果有,我都想貼幾張係屋企..或阿仔間房播... 噢..人地會估係"符"黎架喎.....
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

大宅

好媽媽勳章

3年來,第一次終於冇人叩我地門呀!
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我也是剛知道‘万鬼節’是敵基督!!

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

首頁

尾頁

跳至