意見反饋
義工

育兒好物 今日: 2|主題: 92832

Baby soap and bath

男爵府

國民生產總值:7403

Baby soap and bath

我見有D bb 沖涼液是 for bath 浸浴,有些是 soap,請問初生bb用咩好?

有咩牌子推介?

how about 洗頭水又買咩牌子好?

大宅

國民生產總值:1599

Re: Baby soap and bath

我之前幫bb用mustela洗頭沖涼兩用
後來改用oilatum,覺得沖完之後都保濕同滋潤
baby lotion都係用oilatum

男爵府

國民生產總值:7403

請問 oilatum 在那處買?

rebecfung 寫道:
我之前幫bb用mustela洗頭沖涼兩用
後來改用oilatum,覺得沖完之後都保濕同滋潤
baby lotion都係用oilatum

子爵府

國民生產總值:11591

chicco

大宅

國民生產總值:4157

用咩牌子視乎BB的皮膚類型, 我個仔皮膚較乾及易敏感,用Mustela濕疹系列及QV都幾好, 洗頭水用過Chicco及Mustela Newborn (這隻可去頭泥), 其實好多洗頭沖涼二合一都較易令皮膚乾燥, 都係分開好D

別墅

國民生產總值:514

chicco 2 in 1

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.