嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

民房

請推介日本奶粉和尿片?

如題, 女兒預產期一月五日, 用邊隻好?

男爵府

Re: 請推介日本奶粉和尿片?

日本奶粉我就唔清楚呀!我小B女就飲美素佳兒出世重3.56KG,而家就嚟6個月大己經過咗20磅啦!肥肥白白!
尿片就用PAMPERS棉柔,係比較貴,但係BB着得舒服D喎,不過去藥房買就抵D架!如果想要平少少嘅就介紹健力士or有尿濕顯示顯fitti!
(記住去藥房買呀)

禁止訪問

畀面勳章

洋房

奶粉: 森永
尿片: PAMPERS 棉柔

大宅

好媽媽勳章

greentea_mama 寫道:

Agree

民房

greentea_mama 寫道:

我的女女都是一樣

伯爵府

奶粉: 雀巢金裝能恩低敏1號
尿片: 日頭用妮飄, 晚上就用健力士

大宅

日本奶粉 Bean Stalk
尿片: pampers premium newborn --> pampers S + nepia --> pampers M (coz nepia dosen't have inidcator for M size)

侯爵府

日本奶粉就唔清楚;
尿片就G.OON(大皇),係卓悅希得買或訂貨!!好平架咋!!

大宅

想問G.OON(大皇)有無漏尿指數架?
係卓悅買幾錢呀?

cokikaki 寫道:
日本奶粉就唔清楚;
尿片就G.OON(大皇),係卓悅希得買或訂貨!!好平架咋!!

男爵府

明治奶粉
Pampers超薄乾爽、Pampers棉柔

民房

明治奶粉(nice taste, not very sweet, digestion ok)
健力士

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

明治奶粉 & Nepia 尿片
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

洋房

我用的是森永奶粉因為我前兩個孩子都喝的蠻好的!其實日本的奶粉都不差!因為日本會將好的東西留給自己國家用不賣!以前我都必須去日本買回來!現在方便多了!因為也有不少日本人住香港所以........!至於尿片都是幫寶適最好用囉!
愛是恆久忍耐又有恩慈!
所以帶著我們的忍耐恩慈去對待孩子吧!

大宅

Charlie媽咪 寫道:

Charlie媽咪:
我bb都是吃雀巢金裝能恩低敏1號,聽人講話不要長時間吃低敏奶粉,因營養不足,味道淡,是真的嗎?
開心寶寶祉翹仔[/url]

大宅

明治奶粉 & Nepia 尿片

大宅

mytsoi 寫道:
想問G.OON(大皇)有無漏尿指數架?
係卓悅買幾錢呀?

[quote]
cokikaki 寫道:
日本奶粉就唔清楚;
[/quote]

no indicator

大宅

vic-wing 寫道:
明治奶粉
Pampers超薄乾爽、Pampers棉柔

me too!

伯爵府

唔係喎, goon 有尿濕顯示, 我响卓悅買S碼60條賣58蚊. :-P

伯爵府

奶粉的營養成份基本上有一定監管, 基本成份大致相同, 所以應該不會唔夠營養.

tabo817 寫道:
[quote]
Charlie媽咪 寫道:

Charlie媽咪:
我bb都是吃雀巢金裝能恩低敏1號,聽人講話不要長時間吃低敏奶粉,因營養不足,味道淡,是真的嗎? [/quote]

首頁

尾頁

跳至