嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

bb 唔肯飲A+3

我bb現在1歲2個月,食開A+2, 想同佢轉A+3, 但佢食

別墅

Re: bb 唔肯飲A+3

same as my son, now he is 15 months i start to feed him A+3 at 13 months, however i think he doesn't like vanilla taste he refuse to drink, i tried few times already but still not work, so i am still feeding him A+2, i also want to try the sheep formula as you mention, but where can i buy it?

大宅

Hi cathycck

A+3原來是雲呢拿味, 是否得一種? 我囝由A+1飲到A+4,
他很喜歡, 我都有打算比佢試羊奶粉, 我想知邊到有得買, 但我驚囝試過一次就鍾意, 只飲羊奶我就:-( 了. (太貴)
一個月起碼飲3罐, 但是否營養好d.

大宅

I am the one who give my daughter change from A+2 to 卡洛塔妮. This milk is really very good, easy to digest and everyday have "o Po". What else would you like to know? I heard that in Tai Ko Sing is selling 卡洛塔妮 at $207.

別墅

My son have a same case. Now I change Meiji for him. Not so sweet.

民房

多謝各位媽咪的回應,卡洛塔妮羊奶粉的website是http://www.karihome.com.tw/

另外,我發現在10月28日己有班媽咪討論過卡洛塔妮羊奶粉這topic,大家可去看看,似乎卡洛塔妮羊奶粉真的不錯, 我決定會問香港代理

別墅

上網訂呀! 已經第三日飲晒奶奶, 好耐都未試過!

B&M: hkbabyfood.com 落單後有人聯絡你, 記住話係住青衣既列小姐介紹, 我有gift架! he! he!

男爵府

好媽媽勳章

唉!! 我個囝都係呀, 攪到我都想同佢轉下奶粉呀~~~

大宅

我個仔而家14個半月大,約12個半月開始
由A+2轉A+3,一路都無事,點知由前晚
開始唔肯飲奶,到今日一d都唔肯飲,但又肯
食少少飯仔、麵包、水果、、、???我個仔
同你

別墅

可能出大牙或大牙前面果隻牙呀! 而家轉左奶粉正常番d, 就見到有大牙生出黎!

男爵府

熱血勳章

Is your son like it (Meiji) much?
軒軒媽 寫道:
My son have a same case. Now I change Meiji for him. Not so sweet.

別墅

我亞仔轉左飲明冶後, 都係開始第3罐時才次次飲清光(8oz),至今已經維持2-3星期, 但我真係唔知係咪因為隻奶奶好味,冇咁甜, 或者係佢出完牙, 又或者係過左厭奶期......??? 但可以肯定就係冇咁甜, 我亞仔一向唔喜歡甜食, 所以唔飲A+3, 其實睇番轉頭, 我都好後悔冇早D幫亞仔轉奶粉, 佢唔鐘意飲奶已經由約6個月前開始, 每次都用盡辦法, 加糊仔, 麵包才免強飲小小! 轉下奶粉又唔係咩野大問題, 何不一試呢?
(但當然不是單指日本奶粉或明治啦!我又唔係廣告商!)

首頁

尾頁

跳至