跳至

首頁

尾頁

別墅

我個囡唔肯食糊仔或者粥仔...

唉, 都唔知點攪...一餵佢食就合埋個口, 有時仲整到佢嘔添....佢唔知係咪驚左用spoon去食野..
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

大宅

Re: 我個囡唔肯食糊仔或者粥仔...

珍妮花,
我都有咁既情況,我自從用spoon俾水飲後,bb就對spoon好抗拒...... :-(

男爵府

應該唔會有抗拒呀 !!

我BB都唔會, 只係有時要玩先肯食
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

大宅

咁, 可唔可以用spoon餵小bb食平時食既奶, 等bb習慣吓.

我個囡鐘意食淡口味既嘢食, 如果比濃味食物就唔鐘意, 當食食吓比佢食濃味, 佢唔食之後, 再用spoon比佢食淡味食物, 佢最初就唔食, 但放咗入佢口, 佢就肯食第二, 第三spoon.

男爵府

試下等十五分鐘,bb肚餓自然會食,不過要忍心囉!!或者試另一隻糊仔,可能現在食緊的他唔鍾意,無辦法啦,bb心海底針,樣樣方法都要試下!

記得第一次比糊仔阿囡食都不知幾鬼開心!!不過,最近佢唔知搞邊科,唔太鍾意食糊仔,今日叫左工人加菜入糊仔,希望佢胃口好返,食多少少!!

大宅

可能未係時候呀!! 我個朋友個女七個幾月先開始食粥仔

首頁

尾頁

跳至