母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問胸細係唔係冇咁多奶ga??

仲有我而家就黎35w(第一胎),點解好似一滴奶都冇嘅?係咪一定要生完先會谷奶ga?定係我胸細冇奶?

thx

民房

Re: 請問胸細係唔係冇咁多奶ga??

do'nt worry !!
我都係胸細...第一胎飲到1歲
第二胎依家飲緊..
產後多食d湯水..多餵bb食..多d按摩...就可以了!!
:-P :-P

男爵府

大宅

有無奶同個胸既大細無關係架, 我都係細胸之人, 我都可以全人奶餵到而家啦, 唔使擔心架, 而家無奶係正常架, 生左先會上奶, 到時就多架啦, 同埋最緊要比d信心自己呀

Prudence is my Treasure. She was born on 04 Nov 2004~ p:-Dq

複式洋房

生完之後餵得好,你就會連升三級咖啦!

子爵府

唔該晒咁多位mami,真係驚亞B出世冇嘢食 :mrgreen:

男爵府

You should better worry how to let your baby drink all mama milk, because mama is so good to breastfeed frequently.

May mama milk be full always!!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

大宅

自從生完之後一直都係全人奶 (2.5個月),個胸升左幾級,好唔習慣呀!
有無人知唔餵之後會唔會回覆正常呀?如果細唔返就慘啦! :-(

大宅

vee
個個人唔同架喎, 我為例, 而家囡囡食少左奶, 咁我又泵少左奶, 個胸就好明顯細返好多啦, 差唔多變返未生之前咁大啦~ 不過我媽咪又唔同我, 佢無餵我人奶之後, 個胸都比未生前大左個碼喎
Prudence is my Treasure. She was born on 04 Nov 2004~ p:-Dq

複式洋房

係呀係呀, 我個嫂餵人奶3個月, 之後唔餵啦, 佢就問我點解個胸會細過做女0個陣時? 我都唔係好明, 但我都好驚我會係0甘, 我諗住餵到bb 半歲就唔餵, 如果到時好似我亞嫂0甘, 我咪c .... 我做女時先得70a 咋!

珍珠宮

我個fd 34c生完後都冇奶,係谷都冇谷過~
我呢...size唔好講喇~總之細la!生完阿仔時冇打算餵人奶~
點知谷到勁辛苦,死死地氣走去餵~又ok wo!我仔果時已經食左2日奶粉ga lar!
我有女女時又係奶水都冇,生完後都餵得好好,食到2歲幾~
大細胸同奶量冇關~
密d倭食多d上奶既野,包你多到漏~

禁止訪問

禁止訪問

大宅

suilangmui

我就係唔想咁大,個身型梗係好怪咁,d 餵奶 bar 既型又唔靚。希望唔餵奶時可以細返以前咁,帶返正常 bar。

依家我連 d 薄身衫,低胸少少既衫都唔敢著,仲成日要著件外套 (好彩都轉涼)。去買衫都比 sale 話 "你唔係肥呀,係得上圍大之嗎" ..... 我即解釋話我o岩o岩生完 bb 囉 ......

民房

我都係咁話...好怪....唔想咁..不過無辦法..希望唔喂之後會細返...依家D衫仲要買過哂添....

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊