跳至

首頁

尾頁

別墅

請問馬鞍山康傑interview會問咩呢? 考家長定BB, 中文定英文?

大家對間學校有咩comment?

禁止訪問

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

Interview for N class or K1 class? I think will be little bit different.

For N class will be more question to 家長, don't worry, as they understand baby should not able to answer much question and they just want to know more about your children in order to have good care your bb in case your baby will study in their school.

But I didn't know the interview style for K1, because my son was join in GH from N class.

大宅

回覆:11B 的帖子

11B:
即時知結果嗎?
N一班有多少人?幾多位老師?
請問未介到片返學可以嗎?(我個係7月B)
你的小朋友返N後有常病嗎?

別墅

Tak0713 發表於 11-12-9 15:04
11B:
即時知結果嗎?

不好介意我答你问题啊, 我女现在读N全日班

1. 不会即时知道是否录取,当时我等着一,两个星期,

2. 一班二十几个,教育局有规定的, 两个班主任

3. 我女现在两岁半, 我帮我女介片已经有一年拉,可惜一直都不成功啊,她在学校有穿尿片嘎,天天赖屎, 学校老师真是好好啊,好感激她们从来没有嫌弃我女,还很鼓励我女去VV要跟老师.婶婶说,我女自己讲嘎,婶婶从来没有凶过她, 我女返来我有闻过她的屁屁,一点臭味也没有,也就是说,婶婶抹地好干净, 作为妈妈,我真的好感动,好感激他们!

4. 可能我女体质好, 返学从来没有病过.

大宅

回覆:annaping_2011 的帖子

謝謝你的回覆,你的孩子是6月出世嗎?初返學有無喊?是讀全日還是半日?

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

Tak0713 發表於 11-12-9 15:04
11B:
即時知結果嗎?

我仔係08B,嗰時我仔2010年一夠2歲就3月至7月插咗入人哋07BB嘅下學期,當時有位,所以即刻知result,20108月至今年7月先讀返自己個年度嘅N班。

上年Nbelow 20,今年多咗d!

佢哋接受N班未介片,但下學期回暖時會開始鼓勵BB,但唔會迫,仲會reportBB嘅進度,我仔嗰時好耐都介唔到,老師仲同我商量辦法和跟進。

我仔返咗學係病多咗,ok,當儲吓啲抗體。

別墅

引用:謝謝你的回覆,你的孩子是6月出世嗎?初返

原帖由 Tak0713 於 11-12-11 發表
謝謝你的回覆,你的孩子是6月出世嗎?初返學有無喊?是讀全日還是半日?

...
我女六月未出世,我地之前返着两个月的半日班,我女一点不良反应都没,好钟意返学,夜晚九点钟自己背书包话要返学,我就让她试全日班,都没问题,没喊过,这亇不多不小都证明学校老师婶婶对她关心,小朋友吾识讲大话,返的吾开心,一定吾肯返学啦!同你分享吓我地的经历,
这间学校可以试吓。

大宅

回覆:annaping_2011 的帖子

報了,現正等結果。

別墅

回覆:馬鞍山康傑interview

我都覺得呢間學校好受BK 家長歡迎,大部份都good comments, 我老公成日懷疑係唔係請打手,我都決定揀這間而放棄一直心儀的Boxhill了. 唯一唔好是馬鐵不到,位置偏咗些。

hebe2010  係囉. 點睇都唔覺佢有咩咁好, 但 BK 真係好多人讚 唉...最唔好既係地點好遠  發表於 11-12-21 21:08

男爵府

Cherrie301 發表於 11-12-12 14:27
我都覺得呢間學校好受BK 家長歡迎,大部份都good comments, 我老公成日懷疑係唔係請打手,我都決定揀這間而 ...

我唔係打手

我亞女係康傑讀緊第2年,呢間的確係一間好學校!!!

別墅

引用:Quote:Cherrie301+發表於+11-12-12+14:27+

原帖由 siuyauyau 於 11-12-12 發表
我唔係打手

我亞女係康傑讀緊第2年,呢間的確係一間好學校!!!
Good Good Good

別墅

上星期6都in完,希望有好結果喇~
7wk2d------1.4cm
10wk--------3cm
12wk4d-----5.6cm

別墅

引用:我都覺得呢間學校好受BK 家長歡迎,大部份

原帖由 Cherrie301 於 11-12-12 發表
我都覺得呢間學校好受BK 家長歡迎,大部份都good comments, 我老公成日懷疑係唔係請打手,我都決定揀這間而 ...
我不是打手啊,其实每天放学门口有不少家长排队,了解一下就知真伪啦!

大宅

綠茵及康傑你地會選哪一間?
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

複式洋房

回覆 se04522 的帖子

Hi 媽咪,

可否講多些你的小孩在嘉X麗的情況, 為何不開心呢? 因為該校收了囡囡讀PN (PM), 而康傑都是, 不過是全日PN (打算請姐姐)....

因為我想囡囡入嘉X麗學到禮貌、尊師重道....女: 三字經等等。但為何網上見到的評價都是負面, 所以都唔知讀唔讀好!

禁止訪問

引用:回覆+se04522+的帖子 Hi+媽咪,可否講多些

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+alison_bb+於+11-12-13+發表

禁止訪問

回覆:馬鞍山康傑interview

別墅

回覆:alison_bb 的帖子

嘉德麗都收咗我個囝PN pm, 我亦都交咗留位費,因為它是第一間in和有offer, 我驚佢再冇學校收,所以做back up 先,當收到康傑嘅pm offer, 我勁開心,我家住沙田,都寧願揀間遠d但好好多嘅學校。其實我只是去過嘉和康各兩次,一是open day, 二是interview, 但已經分別出龍與鳳了。嘉老師真係唔nice, 好似問多句都嚴你煩咁,就算唔黑面都唔笑。

首頁

尾頁

跳至