意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 5|主題: 127739

由星加坡直接請菲傭, 應怎樣辦手續?

洋房

國民生產總值:247

由星加坡直接請菲傭, 應怎樣辦手續?

如題。怎樣經香港agent辦手續?需時多久?費用如何?有經驗的媽咪可否告知。

洋房

Re: 由星加坡直接請菲傭, 應怎樣辦手續?

Any experienced mom here?

大宅

國民生產總值:1751

你有無"指定工人"? 大部份agency既"指定工人"都有唔同收費, 你可以打電話去check一check.
我個case係咁: 我之前住o係SG, 請左個工人, 之後要搬返HK住, 因為小朋友+我有左BB, 所以透過HK 某agency申請個bun bun去HK, 期間個bun bun無需返菲律賓, 由SG直接同我o地一家人飛返HK。其實手續同o係HK請工人一樣(我覺得), 只係等工人個working visa出左之後就叫agency send去SG比我, 直接交比個工人就可以入HK境。
唔知你個case又係點呢?

洋房

我暫時找到一個, 是朋友介紹, 不是經agnet的,現仍在星工作,在這情況下, 不知應怎樣申請呢?

民房

國民生產總值:12

can recommend you one agent at wanchai as i knew they only do the processing very cheap cost
2980 for both

洋房

chansf

Please give me phone no for enquiry. tks.

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.