跳至

首頁

尾頁

大宅

有無試過同bb睇中醫?

我想帶bb睇中醫,沙田有無好的中醫for小朋友?

大宅

Re: 有無試過同bb睇中醫?

Maggie3493 hi!

你BB咩事要睇中醫呀?你BB幾大呢?
我個女前排因為濕疹去左馬鞍山睇中醫(朋友介紹),都ok,睇左兩次就好返,不過中醫都要睇夾唔夾的.

大宅

chingko,
你住係mos咩?咁有緣?
我兩個b咳下停下,斷斷續續個幾月,唔想食太多西葯,所以想睇中醫.
你有無好介紹?
之前有個媽咪pm了一個,但他只有上午在mos,我去不到.
我也知要看夾不夾,但始終中醫有人睇過安全點.

大宅

Maggir3493 hi!

我唔係住mos,我住沙田,不過我朋友介紹先去到mos睇中醫,不過小朋友食中藥會好辛苦,我個女兩歲,之前食左中藥一個星期,晚晚要屋企全部人返哂黎先餵,四個大人捉住佢一個灌佢飲,喊到折哂天,最勁係連匙都咬崩埋.而家我地大人食糖水,佢一見到我地拎住個碗同匙就即刻呢埋,唔敢行埋黎.

你都係諗清楚先,你兩個B幾大呀?本身怕唔怕食藥先?

如果你有興趣我pm D資料比你!

大宅

hi! 你好!
我個啱啱返幼兒園係咁病,當食晒d西藥就諗住唔睇;因為終於食得太多藥都唔係咁好!但佢係咁咳,跟住個保母就叫我去位元堂買猴棗散.係80幾蚊嗰隻,因為有隻係9百幾蚊.食咗一盒就有晒痰,我每朝開一支水比佢返學;夜晚就用嚟開奶;可能本身佢都有飲中藥,咁佢都o.k..
另外如果你真係煲中藥,你可以落糖東瓜,係個中醫教我.
希望可以幫到你啦!

首頁

尾頁

跳至