心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

arm arm聽收音機瘋so快活人....好多女仔嫁唔出

好多年過30嫁唔出.....皆因女多男少 :-| :-|

男爵府

Re: arm arm聽收音機瘋so快活人....好多女仔嫁唔出

同意, 身邊都有唔少朋友係咁

別墅

Re: arm arm聽收音機瘋so快活人....好多女仔嫁唔出

我身邊都有好多女仔連 bf 都未有呀~ :-(

珍珠宮

醒目開學勳章

我有個舊同學..剛剛26歲..佢未初戀添呀...一次拖都未拍過 :cry: :cry:

伯爵府

唔奇呀~依家好多女仔都係,d男嘅就唔同,好多choice,再唔啱就返大陸搵,唔通叫d 女仔又返大陸搵老公咩?!

我有個fd,36歲,好好好好女仔一名,又唔係蚊雞豆皮,自從10年前同bf散左,就一路搵唔到bf la~~! 唉~~~

男爵府

大廚勳章

我有幾個FRIEND25/6歲(我都係25)都未曾拍過拖,佢地係鍾意男仔GA,但好似無男仔鍾意佢地咁(成日問我有冇好男仔介紹畀佢地),我都拍過幾次拖,仲嫁埋添,大家都係咁大,真係好奇怪,而我公司有D3X既女同事就成日話香港D男仔點唔好點差,一係就話自己遇親既男仔都唔好,其實係佢地自己要求高,定係佢地太惡(成日無端端鬧人)所以無男仔吼

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都有好多3x 既 friend 未有著落。。。
最慘係我又識得3個男仔 30 - 36,都娶左内地女子爲妻,其中兩個仲係外國大學畢業,有正當職業無不良嗜好,人品又好。。。 唉。。。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

因為家陣d男人有大把選擇丫ma, 神州大地有十億人口, 美女如雲, 要幾靚有幾靚, 又夠溫柔。

反觀香港既女仔, 有學識既, 又唔願嫁低qual. 過自己既男人, 事業有成又正既男人, 一早比人mark 左啦! 所以越來越多女仔搵唔到老公。

(純粹吹水, 唔好炳我!)
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

我都有 n 咁多個中學同學係冇男友, & 從來都冇拍過拖. 佢地全部都 34, 35喇.

佢地都打定主意獨身架喇.

別墅

嫁得出又如何,好多又是同床異夢或離婚收場 :-( :-(

伯爵府

好媽媽勳章

呢個世界好鬼神奇, 我有d朋友20幾歲人拍左10幾次拖, 有d朋友成28,9都未拍過拖. 有個朋友就快30, 終於半年前開始有拖拍, 大家都好高興, 因為好多女仔都想係30歲前結婚.

水晶宮

我都識得好多廿幾歲,三十幾歲都未有拖拍,佢地個樣都唔差架,又有正當職業,而佢地都好想拍拖架,但奈何...........唉...........
相反,以我識得既男仔就好多都一拖二,我有個fd之前都係做第3者,總之就搞到好似好多女仔恨男仔恨到流哂口水咁~~~
香港有一個好奇怪的現象,就係好多好好條件的女仔無人要,但就好多條件唔係好好的男仔都有人爭住要~~~
無辦法喇,有報告都話統計過香港適婚年齡的女仔多過男仔好多,仲有好多男仔北上娶老婆,我都"鄧"佢地閉翳~~~

伯爵府

宜家d女仔事業好, 學歷高, 眼角都好高
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

珍珠宮

以前就話想嫁人有個依夠姐, 依家d女仔已經可以自己照顧自己, 又或者話d男仔都唔係特別可以比係夠, 所以唔嫁都唔出奇啦

大宅

所以....d女士們...即使唔係好arm心水都照嫁可也....包括me... :cry:

仲有,我一個朋友都話...咁...唔嫁li個有乜辦法..?好過無得嫁...嫁左先算....
誰會直率地說出所認識的真實?有所認識的少數人,愚蠢地不隱蔽自己充實的心,向愚民們說明他們的感情和見識,他們總是被人磔死或燒死。 歌德 <<浮士德>>入來做下test,不同的人對事情有不同的看法和感受﹗

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

我就認為寧缺無濫啦!遇到好o既先至好嫁,如果求其搵件,到時唔o岩又離婚,盞攪o者!咁嫁o黎做乜?不如一個人逍遙自在好過啦!

子爵府

好媽媽勳章

其實女多男少係一個問題...另一個問題係...可能要求高掛...其實咩原因都好...最緊要搵到一個好既先好嫁...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

如果比我選擇多一次, 我就唔會嫁啦........一個人不知幾咁自由自左, 無需要掛咁多野.........

公爵府

agreed. 搵一個錫自己的

onon1022 寫道:
其實女多男少係一個問題...另一個問題係...可能要求高掛...其實咩原因都好...最緊要搵到一個好既先好嫁...

首頁

尾頁

跳至