夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

同老公分房訓左好耐, 佢已經唔鍾意同我訓, 點算好﹖

當初因為BB剛出世, BB唔肯自己訓, 要訓大人床, 又成日嘈住老公冇覺好訓, 咁老公就自己一個訓, 間唔中3個一齊訓, 但係而家都差唔多2年啦, 我好想同番老公訓, 但係老公寧願自己訓, 一係就同個囡訓, 都唔同我訓, 諸多藉口, 成日話個囡訓著在就出黎同我訓, 但係自己就成日訓到豬咁, 我入去一齊訓佢又醒, 又話好迫自己走番去細房訓, 咁我入細房同佢訓, 佢居然可以攬住我訓著左, 話好迫又走番入去同個囡訓。

佢錫個囡多過錫我, 以前佢好錫我架, 而家乜都係個囡行先, 有次個囡病左, 我地三個一齊訓, 囡囡都開心到拍晒手, 咁我就話以後佢放假就三個一齊訓, 但係又冇左件事, 有時真係好憎佢, 我已經由第一位變到唔知第幾位啦﹗

仲激死我係, 禽晚同我屋企人出街食飯, 傾傾下計, 唔知講開咩, 佢講話我地都分房訓好耐.....

翡翠宮

Re: 同老公分房訓左好耐, 佢已經唔鍾意同我訓, 點算好﹖

咁你又唔好呷個女醋, 其實我都唔明點解一開始你兩公婆要分房瞓, 會唔會家陣你老公係無聲抗議, 因為之前你都無問清楚佢意思就楂主意分房瞓呀? 快d好好地同老公傾下先啦, 唔好自己諗埋一邊唔開心

複式洋房

Re: 同老公分房訓左好耐, 佢已經唔鍾意同我訓, 點算好﹖

會唔會佢真係覺得唔一齊
得閑就黎探下小雪嵐啦 :-D 小雪嵐ソ遊樂園:http://hellocici.sinababy.com

民房

我都係分房訓,(因仔仔要同老婆訓) :-(

大宅

如果可以的話再買張大床.....唔好慳.....分開訓都唔係咁好的...感情慢慢會變得生疏左(有一d人會係咁)....
甜蜜d...

大宅

我老公堅持要同囡囡三個一齊訓, 佢話感覺好舒服好溫暖.

大宅

我都同老公分開
馬女Abbie 升小二!馬騮精 Jonas 讀 K3喇!

歡迎進入 勞媽媽BLOG 看看我們的足印!

別墅

我覺得兩公婆始終都唔應該分房訓, 除非大家都鍾意, 因為好易俾另一方有借口, 同如果對方有問題, 冇咁易擦覺.

你要對正下藥, 睇下佢唔想同你訓既真正原因, 唔通個女20歲仲攬住佢訓咩, 同埋serious D 講你既感覺俾佢聽, 咁樣落去感情好易變淡.

水晶宮

我都覺得同老公分開訓始終唔係咁好,一齊訓個感覺同關係都會親密d~~~
除非兩個都覺得無所謂,又或者都老夫老妻,咁就唔同講法~~~
但如果是但一方覺得有問題,就應該出聲,因為呢樣野係絕對會影響雙方的感情~~~

大宅

其實當初係我想同個囡囡訓, 果時個囡細唔係咁鍾意同DADDY訓, 夜晚一見到老公入房就喊, 咁我未叫佢自己訓, 果時老公都成日叫我等個囡訓左就同佢一齊訓, 但係我同佢訓訓唔著, 怕個囡自己一間房, 咁個囡大左D就痴多左DADDY, 又可以同DADDY訓, 咁我自己走去細房訓就覺得好自由囉(唔駛俾個囡半夜嘈醒要食奶), 但係最近我又好想同番老公訓, 點知隻衰佬唔想喎, 我地一齊都15年啦, 結婚都8年, 大家都係初戀, 佢出糧D錢都係我管晒, 咁我都唔覺佢有咩變左, 只不過係果時我唔想同佢訓, 我就好地地喎, 而家反而佢唔想同我訓, 我就覺得唔開心囉, 我地張床得4尺半, 個女又反訓, 三個訓得好辛苦, 固定左個位冇得換大d架啦﹗

我老公之前成日話等阿囡訓左就抱佢去細房, 但係個囡又醒訓, 一抱佢就醒, 如果佢醒左爬落床我地訓左唔知都唔知點算﹖

大宅

BB豬豬,
換張5尺or 6尺床啦, 我地而家2公婆都係瞓5尺床, 真係幾舒服0架

水晶宮

我想問下你個女幾大呀???
咁唔係辦法黎架喎,你地始終都要訓練佢獨立d,要佢學識要自己訓,如果唔係你地打算陪佢訓到幾時呀???

大宅

車莉,

換唔到呀, 因為d床同衣柜都係入晒牆架, 我都好想張床大d呀﹗

小manman,

個囡岩岩21個月大, 要一齊訓先訓到, 我都好後悔當初俾佢上大人床訓, 果時老公唔想佢訓大人床架, 我連BB床都俾左人啦﹗

大宅

床都可以入牆架? [quote]
BB豬豬 寫道:
車莉,

換唔到呀, 因為d床同衣柜都係入晒牆架, 我都好想張床大d呀﹗

別墅

我覺得兩夫妻同小朋友訓呢個係一個問題, 我雖然未有細路, 但我有朋友都係由細到大同個女一齊訓, 到呢家7歲半都重係咁, 攪到個小朋友唔肯自己訓!
我都知好多父母見到個bb都唔捨得放低佢, 而不得24小時都一齊, 但其實bb細個時同大人一齊訓唔係咁好, 又有機會會整親bb, 而且到bb一日一日大, 到識性時就習慣同父母訓, 講真咁樣唔多唔少會影響兩夫妻單獨相處的時間, 久而久之, 對夫妻的感情可能有影響!
因為愛...所以等待...

子爵府

好媽媽勳章

你有無同你老公講...問佢點解唔同你一齊訓...其實我都覺得夫妻係唔可以分房訓...因為一耐左...就會變成理所當然...

[url=http://lilypie.com][img]

洋房

我張床得4呎咋∼∼當初都無諗住同埋個仔一齊訓!
點知訓到自己忍唔到要一齊訓...而家個仔都26個月大,都係一齊訓..不過我地係打橫訓law∼∼
老公同我對腳都吊吊fing∼∼
係辛苦d,但係我地都想同個仔一齊訓!!
我個仔係一訓就訓到天光,我同老公起身佢就起身,
所以一齊訓都無辛苦過,無轉到大床!!
?*???? •°∴°﹒☆°  ????•°∴°﹒☆° ° ??????★???????☆?????? ????*?????????????♂?☆ ??☆??????*??? ???????

大宅

我老公係番shift架, 成日都冇覺好訓, 個囡醒左佢更加冇得訓, 我都覺得佢好慘, 最衰間細房做左子母床, 諗住俾個囡訓, 點知上年冬天老公訓過發覺間房好凍, 佢都忍唔住成日走入黎一齊訓。

佢唔想一齊訓係話慣左自己訓, 迫住訓唔到喎, 其實迫住我都訓唔到架, 但係而家真係好想同番老公一齊訓, 頭先我同佢講, 如果早知間細房咁凍就唔做子母床, 買張雙人床等阿囡訓左我地未自己去細房訓囉, 唉,,而家講乜都冇用, 個囡已經痴慣左我地, 我背住佢訓佢都唔俾。
雲師奶 該用戶已被刪除

子爵府

好媽媽勳章

其實如果想一齊訓...可以買張大d既床...而家傢俬d床好平...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至
熱門主題