自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

轉貼'大頭蝦'post "優之良品"

我地一家都好鍾意食優之良品的野食, 成日都大袋大袋敢買走, 但係今晚我同老公無啦啦拎住兩袋野黎研究, 盒裝食品多數係大陸同台灣, 連磅裝獨立包裝的吉百利朱古力都係大陸造架喎 :roll :, 敢磅果 D 濕貨 (肉乾, 魚柳, 雞粒等) 呢 ?? 係咪 大陸架呢你地估 ??? ?-( ?-( ?-( ?-( 係既話, 我就未必會再買, 驚驚 !!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

Re: 轉貼'大頭蝦'post "優之良品"

我估都係大陸多...... 我老公很鐘意食濕的芒果肉有水浸住果種, 以前食開無問題, 但係有一次再左番去, 買的時候已經知道唔同左樽, 打開一睇裡面有 d 黑色野係面頭, 我地唔咁食, 就掉左, 無拿回去比佢地, 之後有一次再買的時候提起呢件事, 咁個 sales 話你可以拿番黎換, 其實個時我地費事煩又唔係好多錢就算數, 不過話時話就無以前 d 咁根味.....

大宅

大多數大陸造,越來越唔好食 而家都唔去買咯 :tongue:

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

應該都係大陸做多,如果唔係,都唔會咁平.我以前都成日買,但宜家覺得唔好食,所以無再幫襯 :lol:

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

loklokpower 寫道:
應該都係大陸做多,如果唔係,都唔會咁平.我以前都成日買,但宜家覺得唔好食,所以無再幫襯 :lol:

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我反而覺得佢唔平喎!好似越來越貴咁!!

首頁

尾頁

跳至