想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無攪錯

我係某個e生到睇左兩年, 都係睇生bb既症, 係哩個e生到我同老公都check哂所有野正常的, 亦試左好多treatment, 包括IUI 3次都未成功.

我今次想講的就係, 係9月睇証時, E生超超聲波時話我有卵巢多囊症, 不過係輕微個隻. 我就問佢, 你以前同我超過陣, 點解發現唔到, 依家先發現, 佢竟然話我之前睇佢唔係睇生BB的. 隔左一日, 我越諗越嬲, 睇佢兩年, 俾左甘多錢,連我睇mud 都唔知呀, 有無攪左. 我打俾佢, 再同佢講, 我睇你係睇生bb的, 我只係想知卵巢多囊症係會突然間出現, 定係食左d藥令到病証發生. 佢話卵巢多囊症既人會m唔準,
唔排卵, 但我話以上既野我好正常, 佢就話可能食左treatment d藥, 令到哩個病徵浮現出來.

卵巢多囊症點解會突然有家, 唔明?????????

minnie

男爵府

Re: 有無攪錯

個醫生又真係有無攪錯, 0甘都有ga. 如果我係你我都會好嬲.
不過e 家唔好0甘勞氣住, 唔好影響自己心悄; 等一陣會有其他有尼方面知識0既sister 回覆你ga la.

洋房

minne,

妳不如睇另一個e生,確定係咪有呢個病先。

子爵府

呢個醫生有冇同你驗血呀?驗血係最直接既方法,我果時照超聲波見到有水泡, 醫生都話唔一定係..要驗血先得架.

作為一個睇左兩年既醫生,佢既答案咁唔負責任, 真係看另一個醫生吧啦.

男爵府

咁唔負責任, 有無途徑可以投訢呀?

別墅

Annchau 寫道:
minne,

妳不如睇另一個e生,確定係咪有呢個病先。

Minne,
讚成你睇多個醫生確定
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/671602/ef1.jpg[/img]

大宅

我做左驗血, 不過就唔知有無check哩個卵巢多症.
不過, 我最想知就係卵巢多症係咪點哩家.

男爵府

卵巢多囊症的病人在超聲波下,可見到卵巢出現多個未發育卵泡,病人的經期疏甚至閉經,反映出排卵情況不理想,受孕機會大減。而且,這些婦女的男性荷爾蒙偏高,因此較多體毛,出現如男性般的脫髮、髮線向後、甚至地中海脫髮,也有較嚴重的青春痘。這些患者中,三至五成是肥胖人士,其徵狀及病情的嚴重性亦與體重指標有直線關係。此外,卵巢多囊症患者亦容易患糖尿病、膽固醇水平亦偏高。

禁止訪問

男爵府

除左轉醫生, 我都會去投訴佢, 等佢知道要對病人負責任呀.

大宅

不如你睇下中醫...你睇左2年又用了甘多西藥&treatment, 真係好傷架..

如果你輸卵管無塞, 中醫真係得架.

大宅

EMEN,

係呀, 我都覺得自己食左好多藥同打好多針.
之前做好多次我都唔覺得有邊到唔舒服,
但今個月食左糖料藥, 個人好tired, 肚潟,
無胃口食野, 想作嘔甘. 我諗哩d係負作用啦.

我之前有睇過中醫架, 連續睇左半年, 日日飲藥,
又咪係唔得.

我唔想甘辛苦, 未生就已經要我甘. 自然d算啦,
自己又舒服d, 做埋今次IUI, 我就唔做啦,
等政府IVF.

MINNIE

大宅

crystal888,

我唔會去投訴佢, 我先生都叫我係BABY KINGDOM 到唱佢,
但我覺得唔係甘好, 可能佢一時忘記左, 星期六我都要覆診,
到時我會同佢講清楚, 仲會叫埋我老公入去.

MINNIE

首頁

尾頁

跳至