懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

傷風感冒

各位姊妹

傷風感冒弟婦產科定家庭醫生好???

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

Re: 傷風感冒

我試過兩次傷風感冒,第一次看婦科醫生(唔係看開那個,只是就腳),開d藥完全唔得,去返我自己看開的婦科醫生,食了四次無事.
最近一次,先去家庭醫生到看,佢叫你有事先食,無事唔食,(好似係咁敢開藥比我)但我都按時食.但又唔掂.唯有去返自己嗰婦科醫生到.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我大肚果時都試過傷風感冒就睇番本身睇開果位產科醫生!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我都會睇番本身睇開果位產科醫生.

大宅

我果個婦產科醫生好full架. 我已經病緊, 我驚walk-in無得弟. :-( 應該點做ya

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

etbaby 寫道:
我果個婦產科醫生好full架. 我已經病緊, 我驚walk-in無得弟. :-( 應該點做ya

我果位產科醫生都好full,果時我打去同姑娘講我病左 她就幫我約快少少(即打尖)

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我係樓下就腳的普通科醫生咋(老公公司有得claim),不過就話佢知我有左b囉,仲問左佢幾廿次係咪食佢d藥無事架,諗起都好笑。
[url=]

大宅

我個婦產科醫生最快明天下午5點先有得弟 :-(
我頂到聽日定等陣係弟家庭醫生好, 但驚佢d藥食唔好. :-(
我無發燒. 但有鼻水同小小咳, 如果聽日先弟驚唔知撐唔撐到, 但又可以照聲波弟埋阿b. 而家應該點決定ya :-( 好煩 :-( :-( :-(

伯爵府

其實如妳有相熟的doctor, 已經可以handle得到, 最緊要同個醫生講清楚妳有bb, 佢就會因住開藥, 不過d藥可能效用無平時食開ge咁快, 有需要覆診.

不過總好過咁唔舒服, 一咳個肚就lar住, 好辛苦.

別墅

普通醫生都ok 家, 不要擔心
我上次去婦科(看開的)看感冒, 佢d 藥我食完仲手振同頭暈tim

大宅

我仲於捱到今日先弟婦產科, 好多謝甘多位姊妹既意見. 醫生話如果無發燒唔會影響bb. 今日見到bb佢好健康, 呢幾日佢都同我一齊努力, 好開心ya辛苦多一日都值得

首頁

尾頁

跳至