美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

死啦, 唔知係咪俾人呃

話說我去間美容院係旺角叫莎路
我之前係買左30次做facial, 計埋尋日都做左10次, 俾左7千幾蚊

尋日佢同我講見我個plan咁長, 不如轉plan, 佢話有隻係可以去斑既, 好過我做激光, 我見其實我5係好鐘意呢間野, 哥10次我都要做成半年先做到... 咁咪諗住聽下先囉

佢話佢個package 1280 /@,好似叫uv-white既牌子, 仲要做10次先得, 我話咁咪成萬二蚊!? 佢話我有舊plan可以扣, 如果我賣左個舊plan出去, 佢係計我舊plan既原價賣出去, 不過就要賣長少少時間, 佢話計返我舊plan , 淨返有成一萬零幾蚊面值 (原價480/@, 我哥時買半價240/@), 話宜家比多3千一蚊, 就可以轉過個plan ....

跟住又話我個排毒機係送俾我做既, 如果我賣埋個排毒機, 可以有返6千幾蚊, 咁不如將哥樣野轉做啦, 又係uv-white既做眼, 宜家個眼plan係買6送4 ..... 我可以用排毒機哥個plan黎settle ......

咁跟住又話, 我d舊plan 係要賣俾其他客, 所以我要過晒新哥d既數先得, 咁我就尋日eps過左12800俾佢, 我問左3次有多, 問佢會5會舊plan賣5到架, 佢話一定5會, 除非你等錢洗, 想早d放啦, 佢就放20次俾個客, 但個價會低d, 佢話幫我用晒原價放, 就分2個客, 每個10次....但佢話要預返時間俾佢放囉, 我話你點都要今年內放到俾我呀, 佢話實得.... 講左3次都係咁, 我話因我出年要讀書交學費呀 ....一月一定要有錢係手

一陣佢話放5到, 要我好平咁賣返出去我咪死!? ..好驚佢地會係d咁既人....

死啦, 宜家俾左成萬幾蚊, 我真係好驚舊哥d plan放5到出去呀, 有無人去過呢間美容院做開架 ? 俾d意見我, 謝謝

男爵府

2024年龍年勳章

Re: 死啦, 唔知係咪俾人呃

有無人理下我呀 ???

男爵府

乜你咁有錢? 有錢都唔係咁屣架, 30次...真係做到退休都未做完, 如果有幸佢間鋪仲未執既話, 我上次比美容院叫我買左5次我一年先至用得完...30次......唉, 錢都比左, 唯有你勤d去做囉, 做唔夠幾次佢又嘍你轉第2個course, 仲要比多d錢, 無底深潭........................... :-x
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

佢話佢個package 1280 /@,好似叫uv-white既牌子, 仲要做10次先得, 我話咁咪成萬二蚊!? 佢話我有舊plan可以扣, 如果我賣左個舊plan出去, 佢係計我舊plan既原價賣出去, 不過就要賣長少少時間, 佢話計返我舊plan , 淨返有成一萬零幾蚊面值 (原價480/@, 我哥時買半價240/@), 話宜家比多3千一蚊, 就可以轉過個plan ....

佢咁肯定可以賣出, 點解佢公司唔直接”接手” ?

你個Plan都係用半價HK$240@買返來. 有冇傻客會用HK$480@接手你個Plan ?

你都係快D去銷委求會助啦.

複式洋房

請恕直言, 我就咁睇都覺得間舖好有問題. 乜plan都要轉手俾人咩. 我真係未聽過. 又唔係股票, 要等接才可甩手. 講真, 放唔放到俾人都係佢講晒, 佢話無人接都得.

Ms. Melody, 而家您想退出, 消委會求助, 還是繼續幫襯下去呢?
:-) :-D

子爵府

醒目開學勳章

我都覺得呢間舖既手法好有問題, 去消委會備案先, 睇下佢地點講, 如果告唔入, 咁唯有去密d, 用晒個plan, 記住唔好再比錢佢地or 用卡啦, 不如唔好帶卡去比較穩障

子爵府

醒目開學勳章

呢間美容院係旺角邊道架, 講出黎等大家小心d呀

大宅

呢間美容院的手法真係好有問題喎.
我都無聽過會有人接手舊plan.
你都係快d去消委會啦.
**Loving You**

民房

My god !!! Let's go to report that to the police and to the 消委會 la !!

Remember, to report that to the Newspaper tim !!

ian723 寫道:

佢咁肯定可以賣出, 點解佢公司唔直接”接手” ?

你個Plan都係用半價HK$240@買返來. 有冇傻客會用HK$480@接手你個Plan ?

你都係快D去銷委求會助啦.

大宅

我就覺得好好好好有問題.
點有咁大隻..隨街.
特價賣比你, 正價收番, 比你扣已經好好. 仲同你正價收番, 又同你正價放比佢d客?????肯定冇可能. 佢同你有親? 同其他客就唔係好熟?

大宅

其實唔使一次買咁多次,
如果間美容院執左, 咁你咪冇用囉 !!

你下次小心d

洋房

我覺得這一間美容院有問題, 因我做開之美容院如有新course介紹要我轉, 一定是扣回舊有course之餘款, 跟著我會補回餘額. 我認為妳應該同美容院説明要求不用$480賣給其他客人而是賣回給美容院, 看他們肯不肯, 如果不肯的話再用回HK$240賣回給美容院, 因這裡妳真的比了出去之舊有價值, 這樣還可以有返HK$4800, 如果他們也不肯便證明是呃妳啦!

別墅

agree !

乜你咁有錢? 有錢都唔係咁屣架, 30次...真係做到退休都未做完, 如果有幸佢間鋪仲未執既話, 我上次比美容院叫我買左5次我一年先至用得完...30次......唉, 錢都比左, 唯有你勤d去做囉, 做唔夠幾次佢又嘍你轉第2個course, 仲要比多d錢, 無底深潭........................... :-x [/quote]

民房

係呀, 你俾人呃左la.................
Sandy B :-D :-D :-D :-o :-) :fighting1:

複式洋房

Melody93949596,
而家件事進展成點呀? :-| :-| :-|
:-) :-D

伯爵府

即刻打去 card centre stop payment , 跟住 report 消委會啦!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

But she is use EPS過數喎

mcmug 寫道:
即刻打去 card centre stop payment , 跟住 report 消委會啦!

男爵府

邊個方法都死啦, eps直接過, 冇你禁密碼人地又點過呢? 碌卡你唔找, 人地一句問你: 係咪你簽既? 你一定話係, 咁你拖數人地搵收數公司上門 "請" 你找數都有之。 算啦, 已後唔好咁耳仔軟啦, 但買左既就盡快用左佢, 一於一星期去一次, 30個星期, 希望佢唔好執笠啦,仲有人地下次叫你轉plan, 你話我覺得呢個好岩我啦, 唔使啦, 再講的話: 我失業冇錢。

仲教多你一個方法, 到最後果次一係你就壯士斷臂唔鬼做, 如果唔憤氣係都要做埋佢, 你乜都唔好帶落去, 兩手fing fing銀包都唔好囉, 佢叫你買就咪話下次先啦, 我乜都冇帶。 我都係咁樣甩身架咋, 不過我上次買左5次, 1900蚊, 都肉赤死我!!!! :-(
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

別墅

同意Mummy做法,唔好怕唔好意思,美容師受過特別專業訓練,面對佢地少d定力都唔掂,以後去其他唔好買套票,寧願貴d舖舖清。

珍珠宮

畀面勳章

唔好意思,無咩IQ明哂妳既情況 不過無咩理由要賣舊PLAN去換新架 ?-( 唔係補差額就得咩 仲要個COURSE開KUM耐,間舖會唔會執架 :-(

不過我諗去消委會都無咩用,因為D數妳自己簽左 :-( KUM唯有去多D,快D做哂佢啦 唔係夜長夢多 :-( 唔好再俾錢佢地,或者用D COURSE 換D美容產品啦

melody93949596 寫道:
話說我去間美容院係旺角叫莎路
我之前係買左30次做facial, 計埋尋日都做左10次, 俾左7千幾蚊

尋日佢同我講見我個plan咁長, 不如轉plan, 佢話有隻係可以去斑既, 好過我做激光, 我見其實我5係好鐘意呢間野, 哥10次我都要做成半年先做到... 咁咪諗住聽下先囉

跟住又話我個排毒機係送俾我做既, 如果我賣埋個排毒機, 可以有返6千幾蚊, 咁不如將哥樣野轉做啦, 又係uv-white既做眼, 宜家個眼plan係買6送4 ..... 我可以用排毒機哥個plan黎settle ......

咁跟住又話, 我d舊plan 係要賣俾其他客, 所以我要過晒新哥d既數先得, 咁我就尋日eps過左12800俾佢, 我問左3次有多, 問佢會5會舊plan賣5到架, 佢話一定5會, 除非你等錢洗, 想早d放啦, 佢就放20次俾個客, 但個價會低d, 佢話幫我用晒原價放, 就分2個客, 每個10次....但佢話要預返時間俾佢放囉, 我話你點都要今年內放到俾我呀, 佢話實得.... 講左3次都係咁, 我話因我出年要讀書交學費呀 ....一月一定要有錢係手

一陣佢話放5到, 要我好平咁賣返出去我咪死!? ..好驚佢地會係d咁既人....

死啦, 宜家俾左成萬幾蚊, 我真係好驚舊哥d plan放5到出去呀, 有無人去過呢間美容院做開架 ? 俾d意見我, 謝謝

首頁

尾頁

跳至