意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 5|主題: 77870

成日係度搖頭呀=.="

男爵府

國民生產總值:8329

醒目開學勳章

成日係度搖頭呀=.="

我個女而家9個幾月大呀
唔知做乜近排成日係度fing頭
有無媽咪有d咁既經驗呀??

複式洋房

國民生產總值:463

Re: 成日係度搖頭呀=.="

佢係咪練習緊"擰"頭呢個動作咋?
我個仔又係...一學識新野就會猛咁做...
做到悶或者學到另一樣就會好耐都唔再做.

大宅

國民生產總值:2508

我個b 四個幾月時, 有日係床度係咁搖頭, 我關左把風扇后佢無再搖頭, 開番又搖過, 原來係把風扇d 風吹到佢唔舒服所以搖頭表示, 你留意下環境有乜改變令佢搖頭啦.

大宅

國民生產總值:3828

Agree with glow. 我的囡囡在想瞓覺時特別"擰"得多.:-P

glow 寫道:
佢係咪練習緊"擰"頭呢個動作咋?
我個仔又係...一學識新野就會猛咁做...
做到悶或者學到另一樣就會好耐都唔再做.

公爵府

國民生產總值:27052

2019新春慶豚圓 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

我囡囡都係 , 我O地時時說BB是否吃了搖頭丸 ,

我想是BB剛剛學返轉身扒在床上 ~ 頭仔比較重還沒適應
前面是絕路~希望在轉角

琥珀宮

國民生產總值:175523

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我囡囡5個月又係咁, 訓o係度又搖, 抱住都搖, 不過搖幾下就停架啦 ?-(

大宅

國民生產總值:2035

我個女都是呀, 在大概9個月開始, 她聽到音樂就會搖頭.

silvia_yu 寫道:
我個女而家9個幾月大呀
唔知做乜近排成日係度fing頭
有無媽咪有d咁既經驗呀??

大宅

國民生產總值:1946

fing頭都算啦, 我個仔成日鍾意撼頭埋牆/床. 撼到"抨抨"聲就好開心. 雖然佢都識就住咁撼, 唔會整親個頭, 但真係好擔心呀.

伯爵府

國民生產總值:15442

我個仔都是8個月開始聽到音樂就會fing頭,連身都fing埋呀... 而家一歲fing得仲利害, 一路行一路fing. 真係比佢笑死

大宅

國民生產總值:2227

evalopk 寫道:
我個仔都是8個月開始聽到音樂就會fing頭,連身都fing埋呀... 而家一歲fing得仲利害, 一路行一路fing. 真係比佢笑死
我個仔都係咁~
睇住佢係咁fing真係好攪笑

大宅

國民生產總值:2399

我個bb而家7個月都成日搖頭架,所以我同我老公一見到佢係咁,就會同bb講"你係咪食左fing頭丸呀",跟住佢就會停架啦. 有時真係比佢笑死囉. :mrgreen:

大宅

國民生產總值:4073

我個女8/9個月時, 都係周不時係錦擰頭, 真係佢唔暈我都暈 不過, 依家少左d lu, 但遇到唔開心, 唔喜歡o既野時會"o都" 豬咀, 都好搞笑

複式洋房

國民生產總值:463

我個仔都係呀

la5711 寫道:
fing頭都算啦, 我個仔成日鍾意撼頭埋牆/床. 撼到"抨抨"聲就好開心. 雖然佢都識就住咁撼, 唔會整親個頭, 但真係好擔心呀.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.