跳至

首頁

尾頁

大宅

已戒夜奶的bb,日頭訓得多唔多架??

我bb個半月大,自從滿月後就由我每天早上抱到佢婆婆屋企一齊湊,等我老公晚上在婆婆家吃完飯才一起抱回家.
佢其實已戒夜奶(最長訓8個鐘),日頭唔訓,但唔係因為佢成日好精神,唔眼訓,而係一放床就喊,要人抱住訓,又容易札醒,小小聲就醒,所以本來佢該4個鐘一餐奶搞到因為太眼訓而搞亂晒.有時本來晚上11:00有一餐,變左7:00吃完就開始訓,訓早左,咁半夜又醒要食一餐,半夜餵都唔緊要,但問題係佢好似成日唔夠訓咁,吃了2安奶就勁眼訓,5安奶要分2次食,以前都唔會咁,唔知係唔係唔慣訓床呢?因為婆婆度無bb床,所以今日我特別留係屋企睇下佢訓得好唔好
妳地bb訓得多唔多架?婆婆話要比佢吃保嬰丹,但我又唔想咁細比佢食.有咩辦法呢?
仲有佢最近成日訓訓下會喊,但又唔係喊食,因為佢無打開眼,係完全唔清醒咁喊架,餵奶又唔會吃咁..
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_783.gif[/img]

男爵府

Re: 已戒夜奶的bb,日頭訓得多唔多架??

我bb同你個b差不多大,呢10日到日頭

洋房

rr925, 我同你差唔多,日頭在阿婆屋企一齊湊,我個b勁鍾意人抱,日頭有人抱就take a lap, 又成日要食奶,個多小時就食,夜晚就1點多d睡到第朝8、9點,我成日都怕佢睡眠不足,因為日日都係10小時左右咋。

大宅

我都覺得佢訓得太少,佢同大人一樣既,
成日怕佢唔夠訓.
仲有聽日開始佢婆婆要返大陸,月底先返,
我要一個人自己湊,好驚佢又係要人一路抱住先訓,
真係希望佢可以訓多些,見佢眼訓又訓得咁唔好,我都好心痛.
但係我又唔可以一路抱住佢訓架.

[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_783.gif[/img]

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至