自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家小心d用銀通櫃員機

大家小心d用銀通櫃員機,我尋日岩岩打完銀行簿發覺無啦啦收了我兩次charge,每次$25,我就奇怪,今日去左銀行問先知道,原本我個日係櫃員機襟錢收左我charge,而點解會無啦啦收charge呢。大家都知道,銀通的櫃員機是很多間銀行的咭都可以用,不過如果不是那間銀行的咭就最少要襟$300, 咁個日我係apm的東亞櫃員機襟錢,部機就話連左去國際線路,如果要提供服務就要有可能會收取服務費,咁我就以為佢要襟$300,如果唔係就會收charge, 咁我就無理會佢照襟錢左$300…………..…………..…………..就咁出事啦,我一共襟左2次錢。每次收左$25,襟$300收$25,有無搞錯,好過大耳聾,好過去搶啦。仲要我去返DBS 問,佢話唔關佢事,dcharge唔係佢收,而係銀通個到收。叫我下次如果係就行過第2部機到襟錢。所以大家以後就要小心d啦。係銀通櫃員機襟錢前睇清楚啦。

男爵府

2020勳章

Re: 大家小心d用銀通櫃員機

嘩, 唔係嘛

大宅

n年前都話至少要禁300喎
你意思是未夠300,會扣25手續費?
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

首頁

尾頁

跳至
熱門主題