跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章

熱氣??

bb 近幾日塊面起左好多紅色粒粒, 又唔同之前似油米果 d 喎~~
搞到塊面仔花哂, 又鞋....
唔知係咪熱氣 ???
佢食緊奶粉 『思敏兒』, 唔知關唔關奶粉事呢??
佢 d 大大, 好好好臭, 重係綠色.... 又成日放疵, 連 d 疵都勁臭 ~~~

大宅

Re: 熱氣??

我仔仔同你bb一樣食『思敏兒』,佢 d 大大, 好好好臭, 重係綠色.... 又成日放疵, 連 d 疵都勁臭 ~~~ 但d紅色粒粒以退了,我一樣有同一問題

大宅

還有我問過姑娘bb每日有大便及綠色臭臭係無問題,我bb兩樣都有所以姑娘話無問題.

翡翠宮

好媽媽勳章

AE,
THANKS ~~~

其實係咪奶粉影響到 d 大大咁臭, 同咁多臭疵呢 ??

大宅

我個b 都係食思敏兒,一樣都係大大同疵都好臭,面仔都有粒粒,個陪月話唔關奶粉事,係因為我食 d 野熱氣過o左比佢,你地係唔係都係有餵人奶呢?

翡翠宮

好媽媽勳章

我係懶媽咪, 未夠一個月, 已經轉哂全奶粉哪 ~~~~

複式洋房

我阿B都一樣,佢 d 大大, 好好好臭, 有少少綠色.... 又成日放屁, 連 d 屁都勁臭 ~~~但面仔只有少少粒粒
佢是食緊 A+
但 佢食得好少好慢,每次只食2.5安左右, 每餐要食半個多鐘,
所以我都擔心係唔係隻奶粉唔夾佢

大宅

我阿B都一樣,佢 d 大大, 好好好臭, 綠色. 又成日放屁, 連 d 屁都勁臭,看書話是正常的.
至於面上粒粒,醫生給我藥膏搽,有好轉,但未完全清.之前bk媽媽教用金銀花煲水給bb抹面也有幫助
始終食奶粉是比較熱氣的
開心寶寶祉翹仔[/url]

別墅

老人家話帶綠既屎係嚇親..?!
生紅色一粒粒係"胎毒", 之前係呢度既bk mummy教,
用紫草蓉煲水俾bb洗面, 我試過..掂架.洗幾日就無勒..
另jolo講個d硬硬地一撻撻, 個d係"奶癬"",
我個b早兩日都出左, 可能係bb嘔奶個陣,
手套仔掂到再"hi"落面仔,就出囉....

唔知有咩係清"奶癬"既呢?

大宅

呀B近日勁豆沙喉又大喊扭奶...心痛C我....
唔知係未熱氣.... :-(

複式洋房

preciousstone:
我b 都係食思敏兒,一樣都係大大同疵都好臭,面仔都有粒粒, 但我生b前食好多熱氣野.

myron ma
myron BOD 07 dec 2001 Alvin BOD 12 Sep 2005

大宅

MYRON_MA 寫道:
preciousstone:
我b 都係食思敏兒,一樣都係大大同疵都好臭,面仔都有粒粒, 但我生b前食好多熱氣野.

myron ma

我生阿 b 前戒晒 d 熱氣野都係咁 wo。

翡翠宮

好媽媽勳章

尋日同肥 b 見醫生, 醫生話係 皮脂炎喎... bb 係 3個月大之內都會起(我估即係胎毒啦) ... 只可以俾 d 消炎藥膏我, 不過強調左幾次話無就唔好用, 聽落d 藥膏好似好勁咁, 所以我索性唔用, 都係用金銀花水抹面, 算數....
而且, 醫生話, 如果依家出得勁, 第日 bb 好易有皮膚敏感喎...

唉 ~~ 尋晚發現肥 b個心口, 開始有粒粒哪..... :-( :-(
請問如果用金銀花水沖涼, 重駛唔駛用沐浴露o架 ??

飲開奶茶, 又得唔得呢 ?? 幾大先飲得呀 ??? ?-( ?-(

子爵府

我個 b 都係咁. 塊面好多紅色粒粒. 身同背脊都有.

首頁

尾頁

跳至