跳至

首頁

尾頁

別墅

bb識坐識爬啦<>~

我個bb識坐啦,仲坐得好穩lu,爬都可以啦,不過係爬完腳先爬手,都ok啦﹗
你哋的bb又點呀,一齊分享下啦....

大宅

Re: bb識坐識爬啦<>~

我個bb唔識坐 & 爬,我都好擔心!
天朗在1998年12月31日晚上7:44分於東區醫院出生
天晴在2005年4月17日早上4:30分於瑪嘉烈醫院出生

大宅

我個囡兩樣都未識~~>.< :-(
我的寶汶囡~~~ :cheeze: 4月11日出世~~~3.655kg,49.7cm 5月12日 ~~~~~4.59kg,55cm 6月13日 ~~~~~5.59kg,60cm 8月15日 ~~~~~6.91kg,65cm 10月17日 ~~~~~7.89kg,68cm 2月9日~~~~~~~9.55kg,75cm

別墅

我個囡識由

大宅

唔使担心..........健康院姑娘話到一歲都唔適坐, 就有可能係學習障礙....而家先六個幾月, 耐心等下啦!!!!

男爵府

我囡囡識坐&識爬...
但係宜家鍾意抓住"d"野..企係到..
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

大宅

意粉仔岩岩先可以坐到2-3秒,一就打橫跌落地啦..嘿嘿...佢未識坐得正, 又未識爬..但而家先6個月,,,唔識唔奇架,,,你地唔駛擔心...慢慢自然會學會,,亞囝出世剩係識喊, 而家又識笑, 又識叫, 又識食糊, 又識郁手郁腳,,,已經好大進步..嘿嘿..

lalalam,
意粉仔食糊都唔係好多, 一日2oz度咋,,奶就一日食到28-32oz咁上下,,,水就好仲意飲, 一日可以飲到4-5oz,,,
你囡囡食咁少但精力充沛, 但意粉仔食咁多又唔願郁,,仲得人驚呀.. 嘿嘿

大宅

lalalam,

Heihei, 卓琳妹妹有的同芷殷一樣wor. 芷殷最唔中意飲奶, 其他咩都中意.
她坐,爬好好啦, 而家中意扶住行, 尋晚她總識爬起跪係處,將地櫃的CD揍晒出來, 開始揍嘢啦, 我錄左. :mrgreen:

公爵府

2020勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

卓軒現在都識坐﹐爬同扶住野企係到

男爵府

Kelly BB 只識坐未識爬呀.

大宅

細女都識坐﹐扶住企﹐扶住行﹐同爬﹐尋晚仲 gut 高pat pat, 用雙手同雙膝爬左兩步﹐跟住唔夠力﹐肚仔貼番地下爬。 我覺得佢爬得好過坐﹐成日坐唔定﹐周身郁跟住就側身訓左落地。

複式洋房

我仔仔坐同爬都ok啦.. 成日爬嚟爬去,睇小陣都唔得..
但係就仲未識企..

大宅

你地 d bb個個都識坐..........我個女都未識啊, 上次去健康院打針, 姑娘話要過多個幾月啊!!

大宅

我bb識坐, 不過唔算十分穩定, 佢未識爬, 淨係識原地360度轉, 不過聽一d人講, 好似話有d亞b會skip左爬呢個階段, 直去學行階段, 唔知你地有無聽過類似說法.

複式洋房

個個bb嘅快慢都有d唔同,不過聽人講如果個bb比較重,坐同爬會慢d,唔使担心..

大宅

我囡囡而家坐得都算穩, 但唔識爬囉

大宅

sylviawu 寫道:
個個bb嘅快慢都有d唔同,不過聽人講如果個bb比較重,坐同爬會慢d,唔使担心..

係呀﹐我朋友個超大碼B﹐因太重﹐一歲先勉強企到﹐一歲三﹐四個月先識行。
該用戶已被刪除

洋房

My baby girl, Yan Yan, now can sit by herself and try to stand up with our help. However, she cannot crawl or roll over. We tried to put her lying on her front to let her roll. But she just cried. Perhaps she's too heavy (about 19lb) or too lazy.

大宅

我囡囡已經坐得好搵陣啦,
都爬得幾快,
仲成日扶住張bb床企起身添

首頁

尾頁

跳至