跳至

首頁

尾頁

大宅

有無小朋友讀緊東涌 Sunshine House 呢??

睇下有無同學仔媽咪都係玩bk先
>>>>>????

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

Re: 有無小朋友讀緊東涌 Sunshine House 呢??

Blythe_miki ,
你囝囝幾時入學呀?係咪已經入學?
此校教學如何?小朋友多活動嗎?
My Two Princess

大宅

Re: 有無小朋友讀緊東涌 Sunshine House 呢??

我仔仔已經入左學架啦, 教學都幾free, 但係學到野. 逢星期五都一定有習作簿帶返屋企. 亞仔好鐘意Sunshine House, 返得好開心. 果到環境好靓, d 課室入面好 creative, 玩具好新, 唔會好似d local kinder. 甘 d 玩具又殘又舊.

致於活動, 星期一先開完個 Halloween Party 呀.

你小朋友幾大呀??
>>>>>????

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

Blythe_miki ,
我星期一朝早有帶囡囡去學校面試,填報名表,已經收了囡囡,囡囡今年3歲半,所以如果入讀的話,應該會讀starbright........
囡囡現於綠茵幼稚園讀,不過,我覺得老師教學麻麻,活動太少,初初的老師都ok,但現轉了後就對小朋友無甘貼心
所以,我想幫囡囡轉換一個新環境,但囡囡的適應力唔強,我問過她肯唔肯轉校,她又好堅持唔肯轉,所以我就覺得好心煩!
Sunshine House 的老師細心嗎?了解小朋友足夠嗎?

大宅

Sunshine House 的老師一定好過 綠茵呀...
>>>>>????

琥珀宮

呢2日囡囡返學情況有所改善,所以,我暫時以不變應萬變......等我再睇定D先.....唔該晒!

首頁

尾頁

跳至