少年成長

跳至

首頁

尾頁

民房

有時我真係覺得小朋友既性格是天生的!

雖然後天一定可以令佢改變, 不過有時一個bb出世左, 物質同週圍既人太鍚佢, 反而無形之中令佢變得更自我! 這反而未必是好事!

子爵府

Re: 有時我真係覺得小朋友既性格是天生的!

Agree!我成日叫屋企人勿要太就我囡囡的,但有時真係好難做到...

民房

pigmei 寫道:
Agree!我成日叫屋企人勿要太就我囡囡的,但有時真係好難做到...
:

真好, 有知音人! :lol:
你的BB係埋又係獨仔? 如果係, 都幾難呀~ 所以我而家都想生多個, 等佢知道自己唔可以咁自我...

大宅

其實你覺得生多一個會好?唔會自我?可能還俾你想仲差,如果係我...我會慢慢教個小朋友....
issacting 寫道:

[quote]
pigmei 寫道:
:

真好, 有知音人! :lol:
你的BB係埋又係獨仔? 如果係, 都幾難呀~ 所以我而家都想生多個, 等佢知道自己唔可以咁自我...
[/quote]

民房

[quote]
米妮~~minnie 寫道:
其實你覺得生多一個會好?唔會自我?可能還俾你想仲差,如果係我...我會慢慢教個小朋友....[quote]

其實又係既.... 所以都唔知點講...
有時細佬仔既野, 性格真係天生的...
有時我地太過規則化去教佢, 對佢來講未必是好事!
我成日講[天生天養], 都可能岩用! 哈~

子爵府

hi, issacting!我個係埋又係獨女.其實現好多bb都係口甘!昨晚個衰妹先發脾氣俾我濕完

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Agree

首頁

尾頁

跳至