意見反饋
義工

產前產後 今日: 2|主題: 241050

你地幾時開始要全程打側瞓

大宅

國民生產總值:1757

你地幾時開始要全程打側瞓

我而家如果仰睡瞓, 個肚會有小小唔舒服. 想問下你地幾時開始要全程打側瞓. 有冇加個枕頭墊住個肚呢? ?-(

男爵府

國民生產總值:9233

2019勳章

Re: 你地幾時開始要全程打側

大約5個月開始要全程打側

子爵府

國民生產總值:12340

我而家23週, 但都未全程打側瞓, 因為打側瞓, 隻手會好痺~ 有時都會大字型咁瞓吓~

侯爵府

國民生產總值:22822

ypt,

你要開始打側瞓啦, 係會令自己唔多舒服, 但對bb係好架. 尤其係打左側添...我5,6個月開始已經左側瞓到而家, 而家反而平瞓同右側會瞓得好唔舒服.
ypt 寫道:
我而家23週, 但都未全程打側瞓, 因為打側瞓, 隻手會好痺~ 有時都會大字型咁瞓吓~

大宅

國民生產總值:1540

我依家28週,都無全程打側

別墅

國民生產總值:606

我都以為一定要打側訓,但係我自己習慣平訓,實在好辛苦,訓唔到,後來問我個醫生,佢話無需要咁快打側訓,而家平訓亦唔會傷害BB,直至到9個月肚仔太大既時候先至需要打側訓!

子爵府

國民生產總值:12340

minimon....oh, ic...咁我都打側左邊瞓先~
minimon 寫道:
ypt,

你要開始打側瞓啦, 係會令自己唔多舒服, 但對bb係好架. 尤其係打左側添...我5,6個月開始已經左側瞓到而家, 而家反而平瞓同右側會瞓得好唔舒服. [quote]
ypt 寫道:
[/quote]

別墅

國民生產總值:736

我因為平時都鍾意側瞓, 上次問醫生, 醫生話最緊要唔好趴係度瞓, 若果要側睡則側向左, 我四個月開始啦!

民房

國民生產總值:71

jessica314 寫道:
我因為平時都鍾意側瞓, 上次問醫生, 醫生話最緊要唔好趴係度瞓, 若果要側睡則側向左, 我四個月開始啦!

Why not turn to right?

複式洋房

國民生產總值:408

Re: 你地幾時開始要全程打側瞓

我7個月就要打側訓啦!因為平訓會透唔到氣!而家仲慘,就算加個三角芝士枕,訓得耐都會半身痺

複式洋房

國民生產總值:379

我現在33週,不過我較喜歡平訓,好似較舒服,但是否真的對bb不好?

大宅

國民生產總值:3587

jlee0930 寫道:
我現在33週,不過我較喜歡平訓,好似較舒服,但是否真的對bb不好?

我都鍾意平訓,但d書話最好打側訓,好似話平訓,會壓住d神經。

男爵府

國民生產總值:5716

about 30 weeks, i had to turn to either right or left side.

大宅

國民生產總值:1757

今日弟Dr. Yu順便問佢呢絛問題. 佢話因為我地右邊有條血管供血俾bb. 如果右側瞓有機會壓住血管, 所以d人建議左側瞓. 我好鍾意右側瞓架, 我諗我要轉邊瞓啦

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.