懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

懷孕初期不適

我現在差不多有八周,但每天都覺得很累,特別是小腿,完全無力,唔知睇醫生有無用?

公爵府

Re: 懷孕初期不適

懷孕初期係咁架, 成日都好累, 我初初安胎, 仲可以一日全程訓添, 最緊要爭取時間休息下, 唔好太操勞 & 緊張.
[/url]

大宅

我也剛懷孕了七周,我也覺得比未懷孕時累得多,每晚十時多些就會倦,行街時也很快倦.試過有一次行街行了幾個鐘,已感到腹部小小痛,且有點啡色分泌物,d朋友叫我只要多休息,大肚婆是需要多休息.你也可以在產檢時問e生.
不用太擔心啊!

別墅

vickylyy 寫道:
我也剛懷孕了七周,我也覺得比未懷孕時累得多,每晚十時多些就會倦,行街時也很快倦.試過有一次行街行了幾個鐘,已感到腹部小小痛,且有點啡色分泌物,d朋友叫我只要多休息,大肚婆是需要多休息.你也可以在產檢時問e生.
不用太擔心啊!

vicky,
若你有啡色分泌物要小心, 我朋友話俾醫生聽, 醫生話小心作小產, 要佢卧床休息等到無分泌為止, 不過我開頭2-3個月我只係覺得好攰, 其他又無咩特別, 不過大家最緊要小心

男爵府

BK Milk勳章

隨了體能很攰之外 , 我的肚子好痕癢 , 你們有沒有這個情況呀 ? 用什麼藥膏去搽好呢 ??

別墅

baby-town 寫道:
隨了體能很攰之外 , 我的肚子好痕癢 , 你們有沒有這個情況呀 ? 用什麼藥膏去搽好呢 ??

我只係用咗富有維他命e cream, 到而家我都好少痕, 亦都無咩肚紋

伯爵府

唔知係唔係轉天氣, 呢幾日個肚好痕. 我就揸oliver oil (食得果隻). 早晚揸就無咁痕. 最緊要係平. 我上一胎買左好幾支肚紋膏, 最貴$500/pc...結果都係無用. 根住醫生叫我揸oliver oil咁就好d啦. 大家可以諗諗.

別墅

sabina_bb 寫道:
唔知係唔係轉天氣, 呢幾日個肚好痕. 我就揸oliver oil (食得果隻). 早晚揸就無咁痕. 最緊要係平. 我上一胎買左好幾支肚紋膏, 最貴$500/pc...結果都係無用. 根住醫生叫我揸oliver oil咁就好d啦. 大家可以諗諗.

我就用KERI LOTION都唔錯, 價錢都平

男爵府

BK Milk勳章

請問你們所講的 - keri lotion / oliver oil /
富有維他命 e cream
在邊度有得買 ? 價錢多少 ?

thk

別墅

baby-town 寫道:
請問你們所講的 - keri lotion / oliver oil /
富有維他命 e cream
在邊度有得買 ? 價錢多少 ?

thk

Keri Lotion 係藥房, 萬寧, 屈臣氏....好多地方都有得買, 上次做promotion, $70有找

子爵府

剛懷孕了4 weeks, feel very tired most of the time

首頁

尾頁

跳至