跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我的BB2月出世, 但還未出牙仔, 又未識爬, 是否發育遲了些?

如題

子爵府

Re: 我的BB2月出世, 但還未出牙仔, 又未識爬, 是否發育遲了些?

don't worry ............me too..ha ha
未識爬得好....只足用她自己辦法轆出去............

大宅

Re: 我的BB2月出世, 但還未出牙仔, 又未識爬, 是否發育遲了些?

雖然我bb識爬識扶住行, 但就一隻牙仔都冇...

樂天d諗, 咪同自己講... 咁都好, 起碼唔洗晚晚等佢食完奶後幫佢擦牙囉.

其實每個bb的成長過程都唔同, 所以唔洗咁擔心的!

大宅

我個女女都係識爬識扶住企,但一隻牙牙都未有
唔怕架!!等佢順其自然啦~~唔好咁緊張~~慢慢黎~~

子爵府

有d bb係唔爬架,我個囡1月出世,從來冇爬過,而家已經扶住d野四圍行la,仲行得好快tim

大宅

哈哈! 我個bb終於係佢踏入9個月的第一天俾我地發現在出左1隻牙腳仔咁大把.

最特別係通常bb都係出下面先的, 我就等極都等唔到佢出來, 反而佢就出左上面門牙位先.

男爵府

我bb就係八個半月出左兩隻牙仔....

別墅

我個仔9個幾月都未識向前爬...但係7個幾月就出咗2隻牙仔啦...
bbmuimui 寫道:
有d bb係唔爬架,我個囡1月出世,從來冇爬過,而家已經扶住d野四圍行la,仲行得好快tim

大宅

我bb 8個月一次出6隻牙仔同扶住行幾步, 岩岩9個月識爬 , 大女就7個半月扶住行同爬, 11個半月先出2隻牙仔

每個bb發育不同, 唔代表佢遲左架

別墅

一次出6隻牙仔
tungtungma814 寫道:
我bb 8個月一次出6隻牙仔同扶住行幾步, 岩岩9個月識爬 , 大女就7個半月扶住行同爬, 11個半月先出2隻牙仔

每個bb發育不同, 唔代表佢遲左架

大宅

Hi,

我亞b都係2月出世, 都係未出牙仔, 又都係未識爬呀!
不過佢扶住企企就好叻啦! 仲開始扶住學行添!
不過我都希望佢快d識爬, 因為想同佢報playgroup(for 6mth+) 但係requirement就係要識爬!

首頁

尾頁

跳至