想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

好擔心! 你們有無流啡經驗?

我剛剛有左10週左右, 這兩天發現小便時紙巾會有小小啡啡紅紅的分泌, 又唔係好多, 只係幾條仔........ 但好擔心.

唔知有無人知作小產流啡, 係會流幾多的呢?
係唔係流完啡就會流血

我約左明天會睇醫生, 但現在都好擔心, 請大家有經驗的話分享吓?

伯爵府

Re: 好擔心! 你們有無流啡經驗?

11may

唔好太擔心.

我都有這情況...有啡紅分泌,係有好多不同原因.
1. 係著床的old blood
2. 係homonus 影響 (工作及心情有改變)
3. 有作小產的signal

不過,好多人都有這情況..只要你唔係有肚痛/突然大量見紅都應該 ok (有,就要立即睇醫生). 因為,你明天都見醫生.所以,你現在最好係唔好太大動作,唔好拎重野,唔好食任何涼野及凍野.今晚最好早d 休息.

民房

謝謝你的分享!

我都10週啦, 我估唔係著床掛?

近日的確係心情比較緊張........ 原來都有影響嗎?

我最擔心是作小產, 事關近日見bk的媽媽都有作小產...所以有些擔心.

希望無事啦

民房

我剛驗有左時, 5WEEK時都有流過幾次少少啡, 但係唔係好頻密, 隔兩三日一次, 同埋好少, 咁我問過, 跟我醫生的謢士話, 如果開頭有少少, 可能係著床...

如果係啡, 唔變紅, 應該沒有問題, 但如果之後再有就一定要即睇醫生...

我都有擔心, 成日都望下會唔會再有流, SO FAR 依家都冇, 希望大家都小心, 至從有左之後, 日日起身都有種微妙的感覺, 一起努力吧, 希望大家都會生個健健康康的 BB 啦!

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至
熱門主題