意見反饋
義工
[2006年] 知唔知法國醫院係咪成日都好爆?!

伯爵府

國民生產總值:18262

知唔知法國醫院係咪成日都好爆?!

我諗住去法國醫院生,預左住3人房,不過聽講法國醫院成日好full, 我好怕full到要迫住住1人房,咁咪好甘囉~ 浸會or仁安情況係點,有無人知呀?

大宅

國民生產總值:3235

Re: 知唔知法國醫院係咪成日都好爆?!

米水, 你幾時生bb呀? 順產定開刀呀??
我會開刀, 以我所知, 開刀要預先book定架嘛~
如果到時真係無你預先book既房, e.g. 你預先book左三人房, 但到你入院時無晒三人房,
醫院會比你暫時upgrade去高一級既房, 但收費就只係收番你三人房價錢, 但.....當三人房一有位, 就要你返回三人房~

如果, 你係順產........... 咁我就唔知喇~

[/url]

伯爵府

國民生產總值:18262

ky2005....我諗住順產架~~! 1月中生囉~~!

大宅

國民生產總值:1206

香港定九龍法國呀??

香港果間我上星期入就唔爆
因為好多都係住完3日兩夜package就走
所以turn over都好快下

大宅

國民生產總值:1272

9龍個間真係幾爆的,記起第一胎的經驗,16號開刀,我就16號朝早9:00先入院...點知去到3人房full晒,不過姑娘都好好人,叫我坐一陣,好似話有個媽咪12:00出院,我先可以如期生bb咋,如果唔係真的要住2人/1人房了。
今次我會先book定,唔好咁傻仔了~~~~~~!!!

禁止訪問

國民生產總值:4339

大宅

國民生產總值:3235

WAHWAH,
你預1月幾多號去開刀?
我都係打算1月尾去開刀架~
成日心大心細唔知新年前or後好~

[/url]

禁止訪問

大宅

我都係1月尾開刀喎,嘻嘻...唔知到時我地會唔會見到面呢!!!
我都係搵左人擇日子(約13/1 - 23/1期間),都係e生建議的,我諗早少少book定會好d!!!

大宅

國民生產總值:4942

我睇既張國良話20/1可以開刀生,上一胎係開刀,本來想今胎試下順產,但係醫生又話驚舊傷口會爆,叫我今胎都係開刀,安全o的,如果,我真係大約20/1開刀,想住大房,咁我幾時book定床好呢 ???

你地睇緊邊個醫生呀 ???

民房

國民生產總值:21

聽朋友講法國好似吾係好夠姑娘,而浸會姑娘就多d。可能因為人多人去法國啦。

但係我有個醫生朋友話好多內地人去浸會生仔,因為依家政府醫院收費都差吾多!

請問甘多位媽媽會點選擇醫院?我預產期都係一月,但係到依家都未決定到去邊間生......

大宅

峰仔媽咪

我第一胎都係開刀,呢胎都會開刀(e生建議開刀會好d,安全d),我會先擇左個日子再俾e生,跟住早少少打電話去法國book房,因實在好多媽咪個段時候生了•
我睇開個e生係曾祥風,我本應預產期1月29日,但佢話最好早2星期開刀,因可能預著假期日子啦!!!

洋房

國民生產總值:72

我都係1月中係法國醫院開刀, 但唔知join 唔 join 套餐好?
係咪唔join套餐會平D呢?(聽過有人係咁講)
請給點意見.

民房

國民生產總值:21

我個朋友六月向法國生,都係睇曾祥風。無join package,醫生費連住院都係兩萬頭(順產but第二胎+吹生)。

禁止訪問

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.